kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Süreyya Ciliv

1 yıl içinde Avrupa'nın en büyüğü olacağız

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 12 ay içinde Avrupa'nın en büyük mobil operatörü olan Telecom Italia'yı geride bırakarak, 'en büyük' olacaklarını söyledi..
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şu anda Avrupa'nın ikinci büyük mobil operatörü olduklarını belirterek, "Şu anda bizden kılpayı büyük olan Telecom İtalia var. Ancak 12 ay içinde onu da geçerek Avrupa'nın en büyük mobil operatörü haline geleceğiz" dedi. İştcell ve Gazeteport'un Mobil Sohbetler Konferansı'nın ilki, Bursa'da düzenlendi. "Rekabette Farklılaşma" temasıyla hazırlanan panelde konuşan Ciliv, "Telekomünikasyon aracılığıyla insanların iletişimini ne kadar hızlandırırsak, şirketlerimizin rekabet gücü de o kadar artar" diye konuştu. İştcell'in amacının da bunu sağlamak olduğunu belirten Süreyya Ciliv, iş dünyasının rekabete katma değer yaratma konusundaki yaklaşımını desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

'VERGİ AR-GE'Yİ ENGELLİYOR'
Ciliv, artık sabit hatta göre mobil telefonun avantajlarının daha fazla olduğunu belirterek, birçok ülkenin yeni yatırımlarını doğrudan mobil dünyaya yönelik yaptıklarını vurguladı. Bilgisayar dünyasıyla telefon dünyasının birleştiğini belirten Ciliv, bu trendin süreceğine dikkat çekti. Vergi Uzmanı Şükrü Kızılot ise yüksek verginin şirketler üzerinde yarattığı ağır yüke dikkat çekerek, "Türk şirketleri rekabette farklılaşabilmek için AR-GE yapmak zorunda. Ancak, yüksek vergi sorunları nedeniyle bunları gerçekleştirmek çok mümkün olmuyor" dedi. Kamil Koç Otobüsleri İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli de, taşımacılık sektöründe ön plana çıkmak için uyguladıkları stratejiyi anlattı. Kaleli, "Artık otobüslerimizde cep telefonu kullanılabiliyor, internete bağlanılabiliyor. Bu hizmetler müşteri lerimizin memnuniyetini artırıyor" dedi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanvekili İlhan Parseker, rekabette farklılaşmanın son derece büyük bir önem taşıdığını belirterek, değişimde öncü olmayan şirketlerin gelecekte yaşama şansının düşük olduğunu söyledi. Parseker, Türk sanayiinin en önemli sorunlarından birinin kopyacılık olduğunu ifade ederken çıkış yolunun komşuların yaptığını yapmak değil, onun önüne geçecek bir yapılanmaya ulaşmak olduğunu ifade etti. Parseker, sanayinin önündeki bir başka sorunun da girdi maliyetlerinin yüksekliği olduğunu söylerken, enerji ve işgücü üzerindeki maliyetlerin Türk şirketlerinin yurtdışındaki rekabetine olumsuz etki yaptığını belirtti.