kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Renault satın alanlara bin YTL’ye varan yakıt hediye ediliyor

Siyasi belirsizlik satışları vurdu, otomobilciler kampanya silahına sarıldı

Seçim ve K.Irak'a operasyon söylentileriyle ilk 5 ayda oto satışları 90 bin adet geriledi. Şirketler çareyi kampanya başlatmada buldu..
Otomobil pazarı, ocak-mayıs döneminde yüzde 32.4 daraldı. 2007 yılı mayıs ayı sonunda toplam binek otomobil ve hafif ticari araç satışları 184 bin 495 adet olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 273 bin 28 adet olmuştu. Bazı markaların satışlarında düşüş yüzde 50'leri buldu. Pazarın daralmasında en önemli nedenler arasında seçim, terör olayları ve Kuzey Irak'taki operasyon söylentilerinin yarattığı belirsizlik ortamı bulunuyor. Satışlar düşünce, otomotiv firmaları da kampanya silahına sarıldı. Kampanyalarda 5 bin YTL'ye varan indirim, yakıt desteği, 12 ay vadeye 0 faiz imkânı sunuluyor.

5 BİN YTL'YE VARAN İNDİRİM
* VW Binek Araç, haziran ayında bin 170 YTL'ye varan takas indirimine ek olarak, peşin alımlarda model bazında değişen ve yüzde 5'e varan indirim veya 60 aya kadar vade imkânı sunuyor. Takas indirimi, Phaeton ve Touareg modelleri dışındaki tüm VW binek modelleri için ay sonuna kadar kredili veya peşin alımlarda geçerli.

* HYUNDAI'NİN Coupe FX, Sonata, Tucson ve Santa Fe modellerinde "Bandrol Desteği Kampanyası" devam ediyor. Ayrıca binek otomobillerde 12 bin YTL'ye 12 ay yüzde 0 faiz ve hafif ticari araçlarda da 18 bin YTL'ye 12 ay yüzde 0 faiz olanağı sunuluyor.

* RENAULT, haziran ayında Total işbirliği ile Megane Sedan, Megane HB, Scenic ve Grand Scenic satın alan müşterilere bin YTL, Symbol satın alan müşterilere ise 750 YTL tutarında yakıt hediye ediyor. Renault hafif ticari araç modellerinde ise 18 bin YTL'ye 12 ay yüzde 0 faiz imkânı sunuluyor.

* SUZUKI Grand Vitara'nın büyük ilgi gören indirim kampanyası 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Kampanya kapsamında Suzuki yetkili satıcılarına getirilen bütün otomobiller gerçek değerinden alınıyor, üzerine Grand Vitara'nın istenilen modeli 5 bin YTL indirimli olarak tüketiciye sunuluyor.

* TOYOTASA, yaza giriş kampanyası olarak 4 Haziran - 4 Temmuz 2007 tarihleri arasında ücretsiz kasko ve beraberinde bin YTL'lik takas desteği sağlıyor. Kampanya, Elegant modelleri hariç Corolla'nın tüm benzinli modelleri, tüm Auris modelleri, 1.0 MM hariç tüm Yaris modelleri, tüm Corolla Verso modelleri ve Avensis'in dizel modelleri için geçerli.

* DAIHATSU, 100'üncü yıla özel olarak düzenlenen kampanyasında 5 bin YTL'ye varan indirimler uyguluyor. Kampanyada yeni 4x4 Terios 41 bin 526 YTL yerine 36 bin 500 YTL'ye, Sirion 24 bin 996 YTL yerine 22 bin 451 YTL'ye satılıyor.
Haberin fotoğrafları