kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Operasyon "istihdamı" vurur

Yeni Haber
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Elçi, Zaho'dan Süleymaniye'ye kadar bin 50'ye yakın Türk şirketi, mühendis, teknik eleman ve işçisinden oluşan 20 bine yakın çalışanımız bulunmaktadır'' dedi.

Elçi, yaptığı açıklamada, işsizlik ve fakirliğin şiddetti beslediğini ve şiddettin de devlet ekonomisi üzerinde büyük çapta olumsuz etki yaptığını kaydetti.

Son günlerdeki sınır ötesi operasyon iddialarının bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etkisini göstermeye başladığını, bu gerginlik sürecinin 2006 yılından beri devam ettiğini kaydeden Elçi, şöyle dedi:

''Irak'a sınır ötesi operasyon düzenlenebilir ve ordu girebilir. Fakat uluslararası tepkileri düşünmek lazım. Şu anda Zaho'dan Süleymaniye'ye kadar bin 50'ye yakın Türk şirketi, mühendis, teknik eleman ve işçisinden oluşan 20 bine yakın çalışanımız bulunmaktadır. Bu büyük bir istihdamdır. Bu istihdamı ülke genelinde sağlamak milyar dolarları bulmaktadır.''

Elçi, Habur Sınır Kapısı üzerinden yıllık taşıma yapan araç sayısının 563 binlerden 303 binlere düştüğünü belirterek, bununla birlikte ihracat rakamlarında da düşüş yaşandığını söyledi.

AA