kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ben de oynadımkendi değerimin farkına vardım

İLİŞKİLİ HABERLER
Ben de oynadımkendi değerimin farkına vardım
Tecrübeyle sabit; oyun başladığı andan itibaren size konuşuyor. Attığınız zardan çektiğiniz kartlara kadar her şey, size hayatınızla ilgili bir şeyler anlatıyor. Ben oyuna bir 'melek' kartı çekerek başladım. 'İçi dışı bir'liğin temsilcisi olan 'sadelik meleği'ni seçmem elbette ki bir tesadüf değildi... Oyun boyunca defalarca 'sezgi' karelerine geldim. Hislerim çok mu kuvvetli? Evet. Özellikle son dönemde iyi de, kötü de malum oluyor bana... Tam o esnada peş peşe sadakat ve şüphe kartlarını çektim. Müge Özkorkut tüm bu kartlar arasındaki bağlantıyı sordu; "Biri var hayatımda, sadakat yeminini bozan... Bunu çok uzaklardan sezdiğim gece, gerçek olduğunu öğrendim" dedim.

ACILARINLA ALAY ETME!

Oyuna başlarken, "Asla depresyon karesine gelmem" diyen ben, bu noktadan sonra üst üste 12 tane 'acı pulu' alarak kendimi depresyonun içinde buldum. "Ece, acı üstüne acı geliyor ve sadece gülüyorsun" dedi Müge Hanım ve devam etti: "Acılarınla alay etme! Tokadı hiç hak etmediğin bir şekilde indirmiş olsa bile kalbine ve gururuna, bu acıları yaşatan kişiyi sana gönderdiği için Tanrı'ya şükret. Çünkü o sana çoktandır unuttuğun bir şeyi öğretti; herkesten önce kendini sevmeyi ve değerini bilmeyi..." Bu sözler üzerine 'anırarak' ağladım. Sanki oyun oynamıyor da, hayatımın gözlerimin önünden film şeridi gibi geçişini izliyordum. Fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal seviyelerden oluşan oyunu bitirmek için hiç 'acı pulu'nuzun olmaması gerekiyor. Müge Hanım, "Şimdi iki şansın var" dedi; "Ya bu acılarından kurtulmak için bir aksiyon planı yarat ya da zar at ve her şeyi hayata bırak. Attığın zar seni mucize karesine getirirse kendiliğinden kurtulursun."

BENİM MUCİZEM YOLDA!
Zar attım ve kendimi 'mucize' karesinde buldum. Ardından bir 'melek' kartı çektim. Joker kartı geldi. "Bu kartı sen dolduracaksın. Söyle, hangi melek sana bir mucize getirsin?" dedi Müge Hanım. "Aşk meleği" dedim. Niyetime baktım ve gülümsedim. Bu oyun gerçekten büyülü... İç sesinize, bilinçaltınıza ve belki kendinizden bile sakladığınız gerçek size tutulmuş bir ayna... Mutlaka bu oyunu oynayın! Oyun size ne söyleyecek bilmiyorum ama Müge Hanım'ın evinden ayrılırken gülümseyerek hayatımın şarkısı dediğim parçanın sözlerini mırıldanmamın bir tesadüf olmadığını adım gibi biliyorum: Acılarım oldu herkes gibi elbet/ herkese kısmet olmayan sevinçlerim/ Unutulmayı da göze aldım evet/ hayat sana teşekkür ederim...