kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mustafa Özkan

Gücümüzü görecekler

Hifzullah ERYEŞİL-SİİRT/MERKEZ
Siirt'teki mayın tuzağında şehit düşen askerler için düzenlenen törende konuşan binbaşı Mustafa Özkan "Terör örgütü; önümüzdeki günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü görecektir" dedi..
Siirt'in Şirvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen 4 asker için Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan kurmay binbaşı Mustafa Özkan, "Sizlerin kanı asla yerde bırakılmayacaktır" dedi. Siirt Şirvan'da önceki akşam düzenlenen mayınlı saldırıda yaralanan jandarma er Kadir Yalçın, kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hain saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 4'e ulaştı. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı bahçesinde hain terör saldırısında şehit olan jandarma kıdemli üstçavuş Mustafa Kömürcü, uzman jandarma kıdemli çavuş Serbülent Yalçın, jandarma komando er Tolga Kargıoğlu ve jandarma er Kadir Yalçın için tören düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ile şehit askerlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

18 GÖZALTI
Törende konuşan 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli kurmay binbaşı Mustafa Özkan, olayın, bölücü terör örgütünün kanlı vahşetten başka bir şey istemediğini, özgürlük, barış, insan hakları gibi söylemleri hain emellerine ulaşmak için birer araç olarak kullandığını ortaya koyduğunu belirterek, şöyle dedi: "Yine hüsrana uğrayan bölücü terör örgütü; önümüzdeki günlerde bu aziz milletin bağrından çıkmış olan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü bir kez daha görecektir. Sizler içtiğiniz yemine bağlı kalarak atalarınıza yakışır şekilde görevinizi yaptınız. Bu kutsal topraklar uğruna rütbelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine eriştiniz. Arkadaşlarınız bundan böyle bu kutsal mücadeleye sizler olmadan devam edecekler ve sizlerin mübarek kanınızı asla yerde bırakmayacaklardır." Öte yandan 4 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı mayınlı saldırı ile ilgili teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 18 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada bölgede başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.