kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Crocs’lar hem suda hem de karada giyilebiliyor.

Hollywood'dan İsrail'e kadar en çirkin ayakkabı modası

YASEMİN TAŞKIN ROMA
Times dergisinin 'dünyanın en çirkin ayakkabısı' olarak tanımladığı Crocs'ların ünü Amerika'dan tüm dünyaya hızla yayılıyor. Al Pacino ve Jack Nicholson gibi ünlüler de bu terlikleri ayaklarından düşürmüyor..
Scott Seamans, Lyndon Hanson ve George Boedecker adlı üç yelkencinin icadı olan ve ilk kez Amerika'da 2002'de düzenlenen bir yat fuarında görücüye çıkan 'Crocs' adlı terlikler, hafifliğiyle rahatlığına düşkün olanların favorisi. Times dergisi Crocs'ları 'dünyanın en çirkin ayakkabısı' olarak tanımlasa da bu terliklerin hayranları giderek artıyor. Ünlü dizi 'Grey's Anatomy'nin cerrahlarının bir an bile ayaklarından çıkarmadıkları bu rengarenk terlikleri; Al Pacino, Mat Damon, George Bush, Jack Nicholson, Nicole Appelton ve Brooke Shields gibi pek çok ünlü de kullanıyor.

KOLEKSİYONU YAPILIYOR
Adını hem karada hem de suda hızlı hareket edebilen 'crocodilus' yani timsahlardan alan terliklerin koleksiyonunu yapanlar bile var. Hatta New York'da yaşayan İtalyan aşçı Mario Batali, "Hepsi turuncu, 30 çift terliğim var. Onları bulaşık makinesinde yıkıyorum" diyor. Ancak bu terliklerden nefret edenler de yok değil! Geçtiğimiz ocak ayında 'I hate Crocs dot com' yani 'Crocs'dan nefret ediyorum' adlı bir internet sitesi açıldı. İnternet sitesinin amacı, 'Crocs'ları ve bu terlikleri giymek için iyi bahaneleri olduğuna inananları ortadan kaldırmak' olarak açıklanıyor. Bu arada Crocs ile mücadele edenler, 'YouTube' adlı internet sitesinde de bir dizi video yayınladı. Bu filmlerden birinde Crocs'lar bin parçaya ayrıldı. Tüm bunlara rağmen İtalya'da bu terlikleri dağıtan 'Artcrafts' adlı şirket; geçen yıl 80 tane olan dükkanlarının sayısını bu sene bin 500 çıkardıklarını açıkladı.
Haberin fotoğrafları