kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan küskün vekilleri çağırdı

Ergun AKSOY - ANKARA
Liste dışı bırakılan AK Parti milletvekillerine SMS gönderen Erdoğan küskünleri partinin yeni genel merkezine çağırdı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçimlere katılmayacak olan ve liste dışı bırakılan AK Parti milletvekillerini partinin yeni genel merkez binasında toplantıya davet etti. Bazı vekillerin katılacağı bazı küskünlerin ise gitmeyeceği öğrenilen toplantıda Erdoğan'ın, milletvekillerine, "Biz de tasfiye olmaz, hepiniz partilisiniz, seçimler için çalışın" mesajını vereceği ifade edildi. SMS mesajıyla yapılan davet, 14 Haziran'da gerçekleşecek. 13 Haziran'da ise yeni genel merkez binasının açılışı ve aday tanıtımı yapılacak. Listeye alınmayan Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, telefon mesajıyla davet gönderilmesini eleştirerek, "Böyle bir davetin cep telefonu mesajıyla yapılması ne kadar doğru olduğu tartışılır. Davete katılıp katılmama konusunu düşüneceğim. Önümüzde daha bir hafta var, gelişmelere göre karar vereceğim" dedi.

BEYANNAME TAMAM
AK Parti'nin hazırladığı seçim beyannamesinin ayrıntıları da netleşti. Olası bir iktidarda Hükümet programı olarak da kullanılması tasarlanan beyannamede, popülist vaatler yerine ekonomik kalkınma ve demokrasiye vurgu yapılıyor. AK Parti'nin yeni kurmayları Ertuğrul Günay, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, ekonomist Mehmet Şimşek'in de katkı yaptığı beyannamede, Türkiye'yi Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına sokma hedefine vurgu yapılıyor. Beyannamede, ikinci iktidar dönemi 'sosyal restorasyon' dönemi olarak tanımlanıyor. AK Parti'nin yeni kurmaylarından Prof. Dr. Zafer Üskül'ün de destek verdiği seçim beyannamesinde, "Halkına umut aşılayan, gelecek perspektifi sunan ve halkın geleceğe yönelik umutlarını güçlendiren iktidar" mesajına yer veriliyor.

SLOGANLAR BELİRLENDİ
AK Parti yönetimi 22 Temmuz seçimlerinde kullanacağı ana sloganları da belirledi. Milliyetçi seçmene yönelik, "Tek bayrak, tek devlet, tek millet" sloganı kullanılacak. Ayrıca, "İstikrarın adresi AK Parti", "Umudun adresi AK Parti", "Kalkınmayı gerçekleştirdik sıra adalette" sloganları hazırlandı.