kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sanatçılardan Eczacıbaşı yorumu

Yıllardır sanat faaliyetlerine ve İKSV'ye destek veren Eczacıbaşı'nın 'e' amblemine vakfın 35. yıl şerefine sanatçılar yorum kattı ..
Kuruluşundan beri İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) faaliyetlerini destekleyen Eczacıbaşı Topluluğu, vakfın 35'inci yıl kutlamalarına, sanatçıların desteğiyle geliştirdiği bir projeyle katıldı. 2006'dan beri vakfın 'öncü sponsor'u da olan Eczacıbaşı bu projeyle, topluluk amblemini sanatçıların yaratıcılığıyla yeniden yorumladı.

Ünlüler destek verdi
Çalışmaya; Burhan Öçal, Kerem Görsev, Nil Karaibrahimgil, Zuhal Olcay, Yavuz Turgul, Hüseyin Çağlayan ve Ross Lovegrove gibi sanat ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Sanatçıların 'e' yorumları bundan böyle İKSV etkinliklerinde kullanılacak.

Burhan Öçal

'e'yi ilk gördüğümde kendine has tasarımını düşündüm ve bu tasarım bana cazı çağrıştırdı. O an 'e'ye özel bir beste yaptım ve 'e' bu bestenin notalarıyla giydirildi. Böylece ikisi de bir objede hayat bulmuş oldu.

Nil Karaibrahimgil
'e'yi tasarlarken aklıma, olmayan bir müzik aleti yapmak geldi. İkimiz de ses çıkaran şeylerdik. Aletime 'e'yi çalmak manasında 'e çal hadi' adını koydum. Sallayınca çıngırdasın, vurunca gümbürdesin, telleri de tıngırdasın istedim. Üzerine besteye ilham versin diye laflar yazdım. Dileğim 'e'nin daha önce çıkarılmamış sesleri bize duyurması.

Hüseyin Çağlayan
Hedefimiz 'e' logosuna hayat kazandırmak oldu. Onu bahçede yer alabilecek ve dış mekanı da yansıtabilecek bir havuza çevirip alternatif bir 'e' dünyası yarattık.

Zuhal Olcay
Bir sanatçı olarak Eczacıbaşı'nın 'e'si bana sanat hayatımın farklı yüzlerini anımsattı: Senaryolar, kostümler, aksesuvarlar, makyaj malzemeleri, afişler... Ben de Eczacıbaşı'nın sanata ve sanatçıya verdiği değeri ve desteği hazırlamış olduğum bir kolajla yorumladım.
Haberin fotoğrafları