kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Gökkuşağı
30 cm. çapında bir fırın kabını yağlayın ve kenarlarından taşacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Bisküvileri kırıklayın. Kırıkları ve tereyağını iyice karıştırıp, hazırladığınız kaba yayın, spatula ile bastırarak sıkıca yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 20 dakika dinledirin. Bonibon hariç diğer malzemeleri karıştırıp, çorba kaşığıyla bisküvilerin üzerine yayın. (Sütlü malzeme bisküvilerin üzerine eşit yayılmalı.) Bonibonları serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin, dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
*
250 gr. çikolatalı bisküvi
* 125 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı hindistancevizi
* 150 gr. yerfıstığı
* 180 gr. bonibon (6 adet küçük paket)