kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Büyük bir hızla başlayan Anavatan-DP birleşme çalışmaları, geçen hafta beklenmedik biçimde kesilmişti.

DP ve Anavatan nişan tazeledi

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Son anda birleşmenin eşiğinden dönen DP ile Anavatan arasındaki buzlar eridi. Seçime tek liste ile girmek için Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu bugün bir araya geliyor..
Eski Cumhurbaşkanı Demirel devreye girince merkez sağda Demokrat Parti çatısı altında "birleşme" bu kez, CHP-DSP'nin uyguladığı "sol model" ile gündeme geldi. Anavatan'ın çekilerek DP listesi ile seçime katılması için Mumcu ile Ağar telefonla görüştü. Anavatan ile DP arasında kopan ilişkiler, DP'den aday olan ATO Başkanı Sinan Aygün'ün "Ben gerekirse 15'inci sıradan da aday olurum. Ancak birleşmesi şart" diyerek rest çekmesi, süreci yeniden başlattı.

LİSTE BİRLEŞMESİ
Anavatan'dan Mehmet Keçeciler, ile DP'den Celal Adan'ın gün boyu sürdürdüğü görüşmelerin ardından yumuşama sinyalleri geldi. Görüşmelerden sonra Anavatan'ın YSK'ya verdiği listeleri geri çekmesi gündeme geldi. DP Genel Başkan Yardımcısı l Adan seçim işbirliğinin CHP-DSP işbirliği gibi formüle edilebileceğini belirterek, "Anavatan Partisi adaylarının DP listelerinden aday olması, daha sonra da Anavatan'ın kapatılması mümkün olabilir" açıklamasını yaptı. Bu gelişmeler üzerine YSK ile temasa geçildi. Yarın akşama kadar listelerde değişiklik imkanı bulunduğu için iki lider anlaşırsa iki gün içinde DP'den yeni bir liste, son şekliyle YSK'ya verilecek ve "liste birleşmesi" yapılacak. Telefonla görüşen iki lider, birleşmenin seçimden sonra yapılması konusunda anlaşırken, ortak listenin bugünkü görüşmede belirlenmesi, Anavatan'dan 25 ismin, DP listesinden ve kazanabilecek yerlerden aday gösterilmesi bekleniyor. Öte yandan DP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz adaylıktan çekildi. Genel Başkan Yardımcısı Timur Gürgan da istifa etti.