kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GEÇEN yıl 17 milyona yakın yolcu taşıyan THY’nin bu yılki hedefi bu rakamı 20 milyona çıkarmak. 1143 pilotu ile geçen yıl 131 noktaya uçan THY’nin toplam sefer sayısı ise 152 bin 536 idi.

Bir pilota haftada 30, ayda 110 saatten fazla uçuş yasak

* Uçağı kim kullanıyor, kaptan pilot mu, ikinci pilot mu? Nasıl bir görev dağılımı var? Aslında uçaktan sorumlu olan kaptan pilot. Ama mesele o gün dört hatta uçacaksınız. Kaptan pilot 'İkisini sen uç' diyor. O zaman iniş, kalkış ve tüm diğer şeylerle ikinci pilot ilgileniyor. Kaptan pilot da anonsları yapıyor. Bazen 'Ben yorgunum hepsini sen uç' da diyebilir.

* Uçuş saati limiti nedir? Haftada 30 saat, ayda 110, üç ayda 300 saate kadar uçuyoruz. Bunlar limitlerimiz. Her ay 7 gün boş olmak üzere uçuşlar planlanıyor. Biz bir ay boyunca nereye uçacağımızı, ne zaman izinli olacağımızı, nerelerde konaklayacağımızı görüyoruz. 5 saat uçtuysanız, 12 saat dinlenmeniz gerekiyor.

* Bazı usta şoförler başkasının kullandığı arabaya binince rahatsız olurlar. Siz yolcu olarak uçağı bindiğinizde aynı duyguyu yaşar mısınız? Hayır. O zaman rahat rahat oturup keyfini sürüyorum. Hiç kasıldığım zamanlar olmamıştır. Çünkü pilotların çok iyi bir eğitimden geçtiklerini biliyorum.
Haberin fotoğrafları