kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DÜNYADA İLK 15'E GİRECEĞİZ.... İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 750 milyon dolar net aktif değerine ulaştıklarını belirterek "Elimizdeki projelerin tamamlanmasıyla dünyanın en büyük 10-15 GYO'larından biri olacağız" dedi.

"Kanyon'u satmak hiç içimden gelmiyor!"

İş GYO Genel Müdürü Tanes, Kanyon'un çarşı kompleksinin yurtdışındaki görüşmelerde kendilerine büyük prestij sağladığını belirterek, "Portföyümüzden çıkmasi için doğrusu hiç acelem yok" dedi..
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes, Kanyon'un çarşı bölümünün yüzde 50'sinin satışı için İş Yatırım'a verdikleri sürenin ay sonunda dolduğunu belirterek, "Bizim için o kadar prestijli bir proje oldu ki, uzun bir süre satmaya kıyabileceğimizi sanmıyorum" dedi. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının (GYO) Kanyon çarşıdaki hisselerini almayı ve kendi paylarını da şu anda satmayı düşünmediklerini bildirdi. Eczacıbaşı, Kanyonun birinci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kanyon'un bir yılının çok başarılı geçtiğini, çeşitli etkinliklerle geçen yoğun bir dönem yaşandığını ifade ederek, "Bir alışma, yerleşme süreci yaşandı. Ama bu başarıyla oldu. 1 yılın sonuçlarından çok memnunuz" dedi. Eczacıbaşı, İş Bankası'nın Kanyon çarşıdaki hisselerini satma amacında olduğunu bildiklerini ve bazı araştırmalar içinde bulunduklarını ifade ederek, bunun nasıl neticeleneceği konusunda bir bilgisi olmadığını ancak kendilerinin potansiyel alıcılar arasında bulunmadığını söyledi.

KARTAL'DA PROJE
Kanyondaki ofis blokunu satın almalarına ilişkin olarak da Ezcacıbaşı, ofis blokunu kullanabileceklerini düşündüklerini, yarısını zaten kullandıklarını, söz konusu binaya sahip olmanın pratik açıdan da bazı kolaylıklar getireceğini bu nedenle böyle bir anlaşmaya vardıklarını anlattı. Eczacıbaşı, ortaklarının Kanyon çarşıdaki payını almayı ve kendi paylarını da şu anda satmayı düşünmediklerini ifade ederek, Eczacıbaşı için Kanyon benzeri projeler olabileceğini bu konuda İstanbul'un öncelikli bulunduğunu kaydetti. Bülent Eczacıbaşı, Kartal'daki 320 bin metre karelik arazileri için konut ağırlıklı bir proje düşündüklerini bir alışveriş alanı da olabileceğini ifade ederek, "Bu, Kartal'daki kentsel dönüşümün bir parçası olacak. Oradaki imar planının kesinleşmesini beklemek durumundayız. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. İmar planının şekillenmesine paralel olarak uygulamaya geçeceğiz" diye konuştu.

ALTUNİZADE'DE 250 KONUT
Turgay Tanes, Altunizade Kısıklı caddesi üzerinde bulunan 30 dönümlük arazilerinde 200-250 adetlik konut projeleri bulunduğunu ifade ederek, "Şu anda mimari projeler yapılıyor. İhale edeceğiz, en iyi fiyatı kim verirse ona yaptırıyoruz. Satışı kendimiz yapıyoruz" dedi. Tanes, Anadolu şehirlerinde proje yapılabilecek yerleri araştırmaya devam ettiklerini, bu projelerin, konut, alışveriş merkezi veya ofis olabileceğini, gelir düzeyi ve sanayileşme katsayısı yüksek illere baktıklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları