kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çubukçu'nun kızları zirvede

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Devlet Bakanı Çubukçu'nun, "Manevi Kızlarım" diyerek sahip çıktığı yetiştirme yurdu öğrencileri, başarıdan başarıya koşuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çubukçu'nun kızları zirvede
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu geçtiğimiz yıl dünyanın en gelişmiş çocuk yurtlarından biri olan Antalya Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'ni denetlemiş, burada 3 kızdan başarı sözü almıştı.

'BAKAN ANNENİZİM'
Bakan Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, "Ben hepinizin 'bakan anne'siyim. Sizler de benim manevi kızlarım, oğullarım sayılırsınız" demişti. İşte bu sözlerden cesaret alan bir grup genç kız, bakan annelerinden spor ve diğer hobiler konusunda yardım istedi. Bir ara Belediye Başkanı Menderes Türel piyanonun başına oturdu. Çubukçu ve yurt çocukları hep birlikte şarkılar söylediler. Ortamın bir aile yuvasına dönüştüğü anlarda, Zübeyde Hanım Kız yetiştirme bölümünde kalan genç öğrenciler Çubukçu'yla sohbeti hayli ilerlettiler.

HASRETLİ BEKLEYİŞ
Bakan Nimet Çubukçu hepsine söz verdi ve yurtta judo, model uçak, resim, piyano, keman, tiyatro kursları açıldı. Melek Uğur, Gamze Kıvrak adlı genç kızlar judoda kendi kuşaklarında Türkiye birinciliği alırken, Avrupa'da da 2. olma başarısı gösterdiler. Diğer başarılı yurt kızı Güldem Çakoğlu ise model uçak yapımı ve yarışmasında pek çok madalya kazandı. Kızlar şimdi büyük bir heyecanla 'bakan anne'lerinin yeniden yanlarına gelip hasret dindirmesini istiyor.
Haberin fotoğrafları