kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Derbi maçın biletleri zam şampiyonu oldu

İstanbul'da mayıs ayında bir önceki aya göre perakende fiyatı en fazla artan madde yüzde 50.78 ile açık tribün maç giriş ücretleri oldu..
İstanbul'da derbi maçların ayı mayısta, bir önceki aya göre ortalama perakende fiyatı en fazla artış gösteren madde, yüzde 50.78 ile açık tribün maç giriş ücretleri oldu. Özellikle olaylı Galatasaray-Fenerbahçe maçının biletleri İstanbul'da enflasyonu etkiledi. Mayıstaki Beşiktaş-Fenerbahçe maçı da biletlere ekstra zam yapıldığı için İstanbul Ticaret Odası (İTO) fiyatlarını artırdı. Sadece resmi maç bileti fiyatları ile bu sonuç ortaya çıkarken, stad çevrelerinde satılan korsan biletlerin de dahil edilmesi halinde bu rakamın daha da artacağı hesaplanıyor.

ELMA FİYATI % 84 ARTTI
İTO, mayıs ayında İstanbul'da perakende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri açıkladı. Buna göre, mayıs ayında bir önceki aya göre fiyatı en fazla artan maddeler, yüzde 50.78 ile açık tribün maç giriş ücretleri, yüzde 29.92 ile balık ve yüzde 10.67 ile elma oldu. Aylık bazda fiyatı en az artan maddeler ise, yüzde 1.76 ile ıspanak ve yüzde 1.82 ile erkek berberi oldu. Yıllık bazda fiyatı en fazla artan maddeler, yüzde 84.48 ile elma, yüzde 53.04 ile yumurta ve yüzde 44 ile kahve olurken, yıllık bazda fiyatı en fazla azalan maddeler ise yüzde 51.68 ile erik, yüzde 39.21 ile biber ve yüzde 30.46 ile taze fasulye olarak sıralandı.
Haberin fotoğrafları