kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Komedi filmiyle matematik öğreniyorlar!

Yeni Haber
Konya'da bir beldedeki ilköğretim okulunda görev yapan sınıf öğretmeni, çocuklara bölme işlemini kolay yoldan öğretebilmek için 15 öğrenciyle ''Paypay'' adlı 45 dakikalık bir eğitici komedi filmi çekti.

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil beldesindeki Cumhuriyet
İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Harun Karaca, matematikte 4 işlemden en zor kavranılanın bölme işlemi olduğunu belirtti.

Bölme işlemini öğrencilere eğlenceli yoldan anlatabilmek ve matematiği
sevdirebilmek için bir film çekmeye karar verdiğini ifade eden Karaca, film ile bölme işlemini görselleştirmek istediğini anlattı.

Karaca, Türkiye'de ilköğretimde okuyan çocukların büyük kısmının matematiğe karşı antipati duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İnsan antipati duyduğu şeye karşı ilgisiz kalıyor ve o konuyla uğraşmak
dahi istemiyor. Antipati duyduğu şeyin kendi işi olmadığını düşünüyor ve
arkasından da başarısızlık geliyor. Biz Türkiye'de ilk kez çektiğimiz 45
dakikalık filmle, matematiğe karşı oluşan bu antipatiyi kırmaya çalıştık. İlk kez çektiğimiz Paypay adlı matematik filmi ile öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak, bölme işlemi ile gerçek hayattaki sorunların kolayca çözülebildiğini anlatmak istedik. Filmde bölme işleminin felsefesi verildi. 'Bölme işlemi nedir, bölme işlemi ile sorunlar gerçek yaşamdaki sorunlar nasıl çözülüyor?' bunları anlattım. Çok renkli masalımsı formatta harika bir çocuk filmi oldu.''

6 AYDA TAMAMLANAN FİLM 10 BİN YTL'YE MAL OLDU


Eğitim, komedi ve macera türünde bir film olan Paypay'ın senaryosu da dahil olmak üzere 6 ay içinde tamamlandığını anlatan Karaca, filmde okuldaki 15 öğrencinin oynadığını bildirdi.

Yaklaşık 10 bin YTL'ye mal olan Paypay filminin minik öğrencilerin üstün
performansıyla güldürerek öğreten bir matematik filmi olduğunu dile getiren Karaca, ''Filmde, 'Çiçekler Ülkesi'nde yaşanan kuraklık nedeniyle sınırlı sayıda üretilen ve paylaşılamayan ekmeklerin, matematik işlemleri kullanılarak eşit şekilde dağıtılması anlatılıyor. Öğrenciler de mimik ve jestleriyle filme büyük katkı sağladılar'' diye konuştu.

AA