kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sarah ve Andrew Speaker uçakla balayına çıkmıştı.

Veremli kocasını yalnız bırakmadı

DIŞ HABERLER
Uçağa binerken karantinaya alınan verem hastası dava açacak. Yeni evlendiği eşi basın açıklaması yaparken Andrew Speaker'ın yanından ayrılmadı..
ABD'li tüberküloz hastası Andrew Speaker'ın karantinaya alınması, ülkede tartışma başlattı. Avukat olduğu açıklanan Speaker'ın kayınpederi de tüberküloz araştırmacısı çıktı. 31 yaşındaki avukat Speaker, federal hükümeti dava etmeye hazırlanıyor. Yeni evlendiği eşi Sarah basına açıklama yaptığı sırada maske takarak Andrew Speaker'ın yanında yer aldı. Bazı akademisyenler, hükümetin yasaları uygularken hasta haklarını ihlal ettiğini belirterek Speaker'a destek veriyor. Ancak Speaker'ın veremli olduğunu bile bile uçaklarda seyahat ettiğini hatırlatan hukukçular "Kendisiyle uçan yolcular da onu dava edebilir" diyor.

YOLCULARA TEST ÇAĞRISI
Tartışmada her iki tarafın haklı olduğu yönler bulunduğuna dikkat çeken, Michigan Üniversitesi Kamu Sağlığı profesörü Peter Jacobson, sonrasını düşünmek gerektiğini belirtti. Jacobson, sağlıklı bir uçuş için, "Bir heyet oluşturulmalı ve kimin uçup uçmamasına onlar karar vermeli" dedi. Andrew Speaker, eşiyle balayı tatili için 12 Mayıs tarihinde Air France'in A385 sefer sayılı uçuşu ile Atlanta-Paris ve 24 Mayıs tarihinde Czech Air'ın Prag-Montreal seferini yapmıştı. Konuya ilişkin incelemede bulunan ABD sağlık makamları, olası bir bulaşmanın önlenmesi için söz konusu havayolu şirketlerinin uçuşlarında bulunan diğer yolcuların tüberküloz testi yaptırmalarını istemişti. Atlanta merkezli Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Dr. Julie Gerberding de tüberkülozun bulaşma riski olduğunu ve bu hastalığın ölümle sonuçlanabileceğini dile getirmişti. Gerberding, "Hastalığı taşıyan yolcunun yakınında bulunanlar risk altında olabilir. Hastalığın bulaşma riski düşük fakat sıfır olduğunu da söyleyemeyiz. Bu nedenle uçakta bulunan yolcuların güvenlik nedeniyle test yaptırmalarında fayda var" demişti.
Haberin fotoğrafları