kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rahşan Gülşan

'Ben de mide balonu taktırdım ölüyordum'

SAĞLIK SERVİSİ
Son dönemde kilo vermek isteyen kişilere uygulanan 'mide balonu' ameliyatını Günaydın yazarı Rahşan Gülşan da denemiş.....
Günaydın yazarı Rahşan Gülşan, "Ben de mide balonu taktırdım, az daha sancıdan ölüyordum aynı gün çıkarttırdım, şimdi gazetedeki Canan Leki'nin haberini okuyunca şükrediyorum" dedi. Kilo vermek isteyen kişilere yaygın şekilde kullanılan mide balonu operasyonunu Sabah'ın magazin eki Günaydın'ın yazarı Rahşan Gülşan da denemiş. Gülşan'ın mide balonu hikâyesi aslında doktor okurlarından birinin ona attığı maille başlamış. Malatya'dan mail atan doktor bir okuru Gülşan'a göre mucizevi bir yöntemden bahsetmiş. Rahşan Gülşan, "Ayda 10- 15 kilo verebileceğimi söylüyordu. Masal gibi bir teklifti bu" diye anlatıyor mide balonu taktırmaya karar verişini. Hemen araştırmalara başlamış. Önce internet başına oturup bu yöntemle ilgili uluslararası bilgileri okumuş ve ameliyat işi kafasına yatmış. Gülşan, "Bu balonun iki yöntemi vardı, birinin içi tuzlu su doluydu, ben hava dolu olanı taktıracaktım, böylece balon patlasa da mideme zarar vermeyecekti. Her şey doktor kontrolündeydi, hiç endişem olmadı" diyor. Gülşan ameliyat aşamasını ise şöyle anlatıyor: "Esenler'de bir hastaneye gittim. Gayet iyi bir hastaneydi. Laparoskopik yöntemle ameliyatsız kansız dikişsiz balonu mideme yerleştirdiler. Birkaç saat sonra eve gittim. 4 saat sonra ise midemde korkunç bir kasılma ve kramp hissettim." 118 kilo olan 64 yaşındaki Canan Leki'nin midesine balon taktırdıktan sonra yaşadığı şikâyetlerin çok benzerlerini Gülşan da bire bir yaşamış. Gülşan mide balonundan kurtulma aşamasını ise şöyle anlatıyor: "Acayip bir sancı ve spazm başladı, sonra kusmaya başladım. Doktoru aradım bunun normal olduğunu söyledi. Artık dayanamayacak hale gelmiştim. Doktora çıkarması için yalvardım. Zayıflamak falan iyiydi ama yaşam kalitesi daha önemliydi. Ve bence zayıflama maceram, hayallerim burada sona ermişti."

'HEMEN ÇIKARTTIRDIM'
Canan Leki'nin zayıflamak uğruna midesine balon taktırdıktan sonra hayatını kaybetme haberini Rahşan Gülşan da dün sabah gazeteyi eline alır almaz okumuş. "Ödüm koptu, aklım çıktı" diye anlatıyor haberi okurken yaşadığı duyguları. "Şu anda gayet sağlıklıyım, neşeliyim. Çıkartmaya karar verince herkes kapris yapıyormuşum gibi baktı. Ama bakışlara karşın çıkarttığım için bugün galiba şanslıyım" diyor.