kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HÂLÂ BİR ŞANSI VAR.... Doç. Dr. Recep Has Sude için umutlu konuşuyor: "Bir plesentadan elde edilecek maksimum hacimde kanı inceledik. Bu hacmin içinde kök hücreleri sayısal olarak yetersiz bulundu. Ancak bebek biraz daha büyüdüğünde kemik iliği toparlayabilirler."

Sude'nin umuda yolculuk belgeseli

Pervin METİN / İSTANBUL - MERKEZ
Lösemili küçük Sude'ye ilik verebilmesi için dünyaya getirilen kardeşinin hikâyesi, en son aşamasına kadar belgesel oldu..
Üç yıldır lösemi hastası olan 6 yaşındaki Sude'nin hayatını kurtarmak için dünyaya getirilen kız kardeşi Sıla ve annelerinin umut dolu öyküsü "Bana Şans Dile" adlı belgeselde adım adım anlatılıyor. Doğum öncesi süreçten, doğum anına hatta bebeğin kanının ablasına ilik nakline uygun olup olmadığının test edildiği laboratuvar aşamasına kadar herşeyi bu filmde görmek mümkün. Kardeşine Sıla adını koyan Sude, onun kendi hayatını kurtarmak için dünyaya getirildiğinin bilincinde. Sude'nin belgesele yansıyan sözleri ise yaşından beklenmeyecek bir olgunluk gösteriyor. Doğum öncesinde çekilen görüntülerde, kardeşinin dünyaya gelmesini umutla beklediğini, doğuma kaç gün kaldığını her sabah annesi Sinem Solak'a sorduğunu söyleyen Sude şöyle diyor: "Hasta olduğumu öğrendiğimde dünyam yıkılmıştı ama şimdi çok mutlu ve umutluyum. O gelince her şey değişecek. Artık karanlık bir sayfayı kapatacağız gibi geliyor." Rıza Baloğlu'nun yönettiği ve yarın sabah Fox TV'de yayınlanacak olan belgeselde ultrason görüntülerini izlerken görülen küçük kız, kardeşine kısa bir mektup yazıp içeri gönderme isteği duyduğunu anlatıyor: "O benim kardeşim olacak. Büyüdüğünde birlikte el ele dolaşacağız."

YİNE DE GÜLÜMSÜYOR
Gördüğü kemoterapi yüzünden daha önce akciğerinden ameliyat olan Sude, annesini doğuma gönderirken de yanından bir an olsun ayrılmıyor. Sıkı sıkı sarılıyor, öpüyor ve "Daha önce hep sen benim yanıma gelirdin, şimdi ben senin yanına geleceğim" diyor. Belgeselin sonunda ise Sude 3 kilo 10 gram doğan kardeşini sevgiyle kucaklıyor. Ancak toplanan göbek kordonu kanının yeterli olmadığını öğrenmesi bile moralini bozmuyor minik kızın: "Olsun, şimdi başka bir tedavi sürecine gireceğim. Kardeşimin varlığı bana güç veriyor. Bu hastalığı yeneceğim."
Haberin fotoğrafları