kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SEZER'LE GÖRÜŞMEDİ Meclis'te Anayasa değişikliğinde partisinin başında olmak isteyen Erdoğan, Sezer ile haftalık olağan görüşmesini iptal etti.

CHP mahkemeye gidecek

Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği cumhurbaşkanının 5+5 formülü ile halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişiklik paketi, tümü üzerinde yapılan oylamada 370 oyla kabul edildi. Gözler tekrar Cumhurbaşkanı Sezer'e çevrilirken, CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmaya hazırlanıyor. Anayasa değişiklik paketinin ikinci tur görüşmesinde ilk maddede 366 oy çıkınca AK Parti büyük bir şok yaşadı. Erdoğan'ın sinirlendiği ve kurmaylarını herkesin Genel Kurul'da olması yönünde sert dille uyardığı öğrenildi. CHP'nin anayasa profesörü milletvekili Oya Araslı ise cumhurbaşkanı tarafından veto edilen paketlerin kabul edilmesi için en az 367 oy gerektiğini belirterek, "Bu nedenle birinci madde reddedilmiştir" dedi. AKP'nin Anayasa profesörü Burhan Kuzu itiraz ederken, TBMM Başkanı Bülent Arınç Meclis'in de araştırma yaptığını, 367'nin şart olmadığını belirtti. Sonraki maddeler 367'nin üstünde oy aldı.

TOPUZ'DAN AÇIKLAMA
Oylama sonrası CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz söz aldı. Topuz, "Bu kanunun yürürlüğe girme şansının çok zor olduğunu görüyoruz" diyerek Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı ve "Bize göre 366 oy alan 1. madde düşmüştür'' dedi.