kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altın Koza dünyaya açılıyor

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Dünyanın sineması Adana'da olacak! 14. Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 4-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Kişisel veya doğal afetler nedeniyle verilen aralara rağmen Adana, sinemacıları ve seyircisiyle gerçek sinema geleneği olan bir kent... Son yıllardaki toparlanma çabalarıyla ulusal sinemamızın yanı sıra Kadir Beycioğlu'nun çabalarıyla uluslararası filmler de programda yer almaya başlamıştı.

Görünmez çocuklar
İşte Altın Koza, bu yıl uluslararası bölümlerde yeni bir çıkış yapıyor. Bu kez program oluşturmak için Bülent Çubukçu da görev başında. Ödüllü Akdeniz Filmleri Seçkisi'nde 7 film yarışıyor. Akdeniz bölgesinde yer alan ülkelerin sinemalarından gelen bu önemli filmler Adanalı sinemaseverler ile buluşacak. Bu bölümde yer alan ve Emir Kusturica, Spike Lee, Ridley Scott gibi önemli yönetmenlerin bir araya gelerek çektiği 'Görünmez Çocuklar' (All The Invisible Children) filmiyle açılacak olan festivalde ayrıca Dünya Sineması Seçkisi de var.

Bu filmlere dikkat!
Uzakdoğu'dan Amerika'ya ve İran'a kadar farklı sinemalardan örnekler Adana'da olacak. Venedik'ten Altın Aslan ödüllü Çin filmi 'Durgun Yaşam', Berlin'den en iyi aktör ve jüri özel ödüllü Arjantin yapımı 'Diğer' gibi önemli seyirlikler seyircisini bekliyor. Bu arada Türkiye prömiyeri ilk kez Adana'da yapılacak 'Aislados'un yönetmeni ve oyuncularından Jean-Luc Ducasse ve 'Erkekler İş Başında'dan oyuncu Omid Rohani festivalin yabancı konukları arasında. Bir de Türkiye'de gösterime girmiş ama maalesef Adana'ya uğramamış filmlerden oluşan 'Dünya Sineması- Vizyon Dışı' seçkisi var. Adanalı sinemaseverler Berlin'den Altın Ayı alan 'Esma'nın Sırrı Grbavica', ABD Başkanı George W. Bush'a yapılan suikastı konu alan hayali belgesel 'Bir Başkan'ın Ölümü' gibi filmleri sonunda izleme şansını bulacaklar.