kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Galatasaray'da Gerets dönemi sona erdi

Yeni Haber
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Florya Metin Oktay tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yeni sezonda Sarı-kırmızılı takımla birlikte çalışmayacağını açıkladı.

Galatasaray'da teknik direktörlük görevini bırakan Erik Gerets, kulüp başkanı Özhan Canaydın'la yaptıkları birkaç görüşmenin ardından görevinden ayrıldığını açıkladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Gerets, oldukça duygusal anlar yaşadığı bu toplantının Galatasaray ile vedalaşması olduğunu belirterek, ''Başkanımla olan bir kaç toplantıdan sonra, herkesin kendi yoluna devam etmesinin en doğrusu olacağına karar verdik'' dedi.

Bu kararın kendisini çok üzdüğünü ve ilk başta şaşırttığını ifade eden Belçikalı çalıştırıcı, ''Ama başkanı anlayabiliyorum. Bir başkan olarak gerekli sorumlulukları üstlendiğini anlayabiliyorum. Bu sektörde başkanlık makamında yüzde 100 hemfikir olmasan da bazı kararları alman gerekebiliyor'' ifadelerini kullandı.

''KIZGIN DEĞİL, ÜZGÜNÜM''

Galatasaray'dan ayrılması sonrası hislerini, ''Kızgın değil, üzgünüm'' diye tanımlayan Gerets, ''Bunun nedeni, üçüncü senemde ikinci kez şampiyon olma fırsatının tanınmaması. İkinci şampiyonluğumu kazanabileceğime inanıyordum, ama bu fırsatım olmadı, üzgünüm. İki sezonum arasında ciddi kontrast farkı var. Birinci senemden mutlu ve gururluyum. Takımımla beraber yıkılması zor şeylere imza attığımıza inanıyorum. Galatasaray çok büyük bir aile ve ben bunu yaşadım. Teknik ve idari kadrodan başkanıma, oyuncularıma kadar tek söyleyebileceğim, biz bir takım olmuştuk'' diye konuştu.

Galatasaray taraftarına da değinen Gerets, başka hiçbir yerde böyle bir taraftar desteği görmediğini belirterek, ''İlk sene göğün yedinci katında yaşadığımı hissettim. İkinci sene de bunu devam ettirmeye çalıştım, ama ne yazık ki başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bazı maçlarda Galatasaray gibi bir takıma yakışmayan futbol oynadığımız için üzgünüm. Bunda benim de sorumluluğum var, ama burda sorumluluk sahibi her merci, iyisiyle kötüsüyle kendi sorumluluğunun farkına varmalı. Burada olmasam dahi önümüzdeki sene Galatasaray'ın ilk senemdeki gibi olmasını temenni ederim'' şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'U ÇOK ÖZLEYECEĞİM"

Galatasaray'da teknik direktörlük görevinden ayrılan Erik Gerets, kulübü ve İstanbul'u çok özleyeceğini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Belçikalı çalıştırıcı, ''Galatasaray'ı ve İstanbul'u çok özleyeceğim, çünkü 2 sene boyunca burada yaşamak çok keyifliydi. Birçok insanı özleyeceğim. Ömrümün sonuna kadar devam edecek dostluklar edindiğime inanıyorum. Üzücü bir an yaşıyorum ama sağlığımız yerinde ve en önemlisi budur'' dedi.

Özellikle ikinci yılında basının kendisine son derece sert davrandığı iddiasında bulunan Gerets, şunları kaydetti:
''Söyleyecek bir şey yok, çünkü zaten ortada olan bir şey bu. Galatasaray gibi bir futbol takımının sadece 3-4 maçta yüksek performans göstermesi tabii ki kabul edilemez. Yüzde 85-90 üst düzey futbol oynanması şarttır. Birinci seneyi ele alırsak, Galatsaray'da birtakım yenilikler, yeni bir vücut oluşturmaya çalışırken, iyi futbol oynarken bu kadar eleştirilmeme anlam verememiştim, ama bununla yaşadım. Burada tüm basını da suçlayamam. Bizlerle sezon boyunca birlikte olan insanlara tabii ki saygı gösteriyorum, çünkü her gün bizle beraberlerdi.''

HAKAN ÜNSAL'A ÖZÜR

Erik Gerets konuşmasında, Galatasaray'dan ayrılarak futbolu bırakan Hakan Ünsal'dan özür diledi.
''Bizim küçük Hakan diye tanıdığımız eski sol bekimiz Hakan Ünsal'a, karşı bir hatam oldu, bundan dolayı kendisinden çok özür diliyorum'' diyen Gerets, ''Birkaç gün önce telefon ettim ve gönlünü aldım, ama herkesin önündeki tatsız bir olay olduğu için yine herkesin önünde özür dilemesini bilmeliyim'' ifadesini kullandı.

TARAFTARA MESAJ

Belçikalı çalıştırıcı, Galatasaray taraftarının, ilk senesindeki günlerine dönmesi temennisinde bulunarak, ''Bir kulübün ruhunu taraftarı oluşturur. Yöneticiler veya oyuncular değil. Antrenörler hiç değil. Takıma ruh katan taraftarlarıdır. Birkaç maçı taraftarsız oynadık ve hiçbir anlamı yoktu. Her şeye rağmen, olumlu ayrıldığım için memnunum ve olağanüstü bir ülkede başarılı olmanın mutluluğu da var. Beni birkaç ay sonra boğazda arkadaşlarımla yemek yerken gören kimse şaşırmasın'' diye konuştu.

Basın mensuplarının soru sorma talebini Gerets, ''Anlayış gösterilmesini istiyorum. Son derece duygusal anlar yaşadım. ilerleyen bir zamanda gerekirse ikinci bir toplantı yapıp konuşuruz, ama şu an burada kesmek istiyorum'' diyerek reddetti.

Bu arada, İstanbul'dan yarın ayrılacağı açıklanan Gerets'e, geçen yıl hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski basın sorumlusu Turgay Vardar'ın eşi Hülya Vardar'ın bir armağan verdiği bildirildi.
Öte yandan Gerets, toplantı öncesi menajeri Harun Aslan ile tesislerde bir süre görüştü.

GERET'İN KARNESİ

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine son verilen Erik Gerets, takımın başında geçirdiği 2 sezonda Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 90 maça çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın efsanevi oyuncusu Gheorge Hagi'nin ardından teknik direktörlük görevini 2005-2006 sezonunun başında devralan Erik Gerets, mali açıdan önemli sıkıntılar yaşayan Galatasaray'da çeşitli zorluklar içinde görev yaptı.

Görev aldığı ilk sezonda sarı-kırmızılı takımı içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyan Belçikalı çalıştırıcı, hem elde ettiği 83 puanla Galatasaray'da bir rekora imza attı, hem de son haftada ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin elinden aldığı şampiyonlukla taraftarların gönlünde taht kurdu.

Erik Gerets yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ise hayal kırıklığı yarattı. Sezon başından itibaren istikrarsız bir grafik sergileyen sarı-kırmızılı takım, üç büyük takımın da üst üste puan kayıpları yaşadığı ligde son haftalara kadar iddiasını sürdürmesine karşın eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremedi.Ligi 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme hayallerini bir sonraki sezona bıraktı.

Görev döneminde Galatasaray takımıyla 68 lig maçına çıkan Gerets, 41 galibiyet, 16 beraberlik ve 11 de yenilgi aldı.

FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA KAYIP

Galatasaray Futbol Takımı, Erik Gerets yönetiminde Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı olamadı.
Sarı-kırmızılı takım, Fortis Türkiye Kupası'nda geçen sezon Fenerbahçe'ye, bu sezon ise Kayseri Erciyesspor'a çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı.Fortis Türkiye Kupası'nı en fazla müzesine götüren takım olan Galatasaray, Erik Gerets ile bu kulvarda hiçbir varlık gösteremeyerek, yarı final dahi göremedi.

AVRUPA'DA HÜSRAN

Belçikalı çalıştırıcı, Galatasaray takımıyla Avrupa kupalarında 10 maça çıkarken, alınan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle başarısız bir görüntü sergiledi.

Galatasaray, Erik Gerets'in takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Bu sezon ise ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalan sarı-kırmızılı ekip, Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile mücadele ettiği (C) Grubu'nda 4 puan toplayıp sonuncu olarak elenmekten kurtulamadı.

Erik Gerets, Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yaptığı dönemde çıktığı 90 maçta, 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 18 mağlubiyet gördü.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 34 20 10 4 65 31 70
2 Beşiktaş 34 18 7 9 43 32 61
3 Galatasaray 34 15 11 8 58 37 56
Tümünü göster...
4 Trabzon 34 15 7 12 54 44 52
5 Kayseri 34 13 12 9 54 43 51
6 G.Birliği 34 14 6 14 43 42 48
7 Sivasspor 34 14 6 14 41 44 48
8 Ankaraspor 34 10 17 7 43 38 47
9 Konya 34 12 9 13 42 44 45
10 Bursa 34 12 9 13 36 42 45
11 Gaziantep 34 11 10 13 31 39 43
12 V.Manisa 34 11 9 14 41 45 42
13 Ankaragücü 34 11 9 14 32 39 42
14 Denizli 34 9 14 11 33 40 41
15 Ç.Rize 34 11 7 16 34 40 40
16 Antalya 34 8 15 11 32 36 39
17 K.Erciyes 34 9 10 15 29 49 37
18 Sakarya 34 4 10 20 25 51 22
Haftanın Maçları
34. Hafta
 Kayseri 3  
  Beşiktaş 0  
 Ankaraspor 2  
  Trabzon 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 0  
 V.Manisa 0  
  Denizli 0  
 Antalya 1  
  G.Birliği 3  
 Sivasspor 2  
  K.Erciyes 1  
 Konya 0  
  Gaziantep 2  
 Sakarya 1  
  Ç.Rize 1  
 Fenerbahçe 3  
  Ankaragücü 1