kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kanat kızartma

Keskin bir bıçak yardımıyla kanatların etlerini yukarıya doğru toplayıp, top şekli verin. Hazırladığınız etleri mısır unuyla kaplayıp, önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra ekmek kırığına batırın. Derin yağda kanatlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
12 adet piliç kanat (kök tarafı)

* 4 çorba kaşığı mısır unu

* 2 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış)

* 1.5 su bardağı bayat ekmek kırığı

* Sıvıyağ (kızartmak için)