kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'En hızlı büyüyen gazsız içecek şirketi olacağız'

'Sağlıklı' içeceklere odaklanacağını açıklayan Coca Cola, aromalı içecek şirketi Glaceau'yu 4.1 milyar dolara aldı. Coca Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, 'ABD'nin en hızlı büyüyen gazsız içecek şirketi olacağız' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'En hızlı büyüyen gazsız içecek şirketi olacağız'
Dünyanın en büyük içecek şirketi ABD'li Coca Cola, bundan sonra 'sağlıklı' içeceklere odaklanacak. Aromalı gazsız içecek üreten Glaceau'yu 4.1 milyar dolara satın alan Coca Cola'nın İcra Başkanı Muhtar Kent, bu satın almayla ABD'nin gazsız içecek pazarında en hızlı büyüyen şirketi haline geleceklerini söyledi. Coca Cola'nın daha önce izlediği 'yalnızca tek içecek' stratejisinin dezavantajlarını görerek, bu stratejiden vazgeçtiği belirtiliyor.

TÜKETİCİ YÖNLENDİRDİ

Coca Cola şirketinin, Glaceau'nun gamındaki ürünler sayesinde hem daha 'sağlıklı' içecekler satan bir şirket haline geleceği, hem de pazar penetrasyonu açısından daha da güçleneceği belirtiliyor. Şirket, başta ABD pazarında olmak üzere diğer gelişmiş ülkelerde de tüketicilerin giderek artan 'sağlıklı ürün' talebini doyurmayı hedefliyor. Vitaminli ya da doğal aromalı içeceklerin toplam içecek pazarındaki payının önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörülüyor. Coca Cola, bu satın almadan önce bu talebe soda ürünleriyle cevap veriyordu. Öte yandan, şirketin en büyük rakibi Pepsi'nin bu gamda daha çok ürünü bulunuyor.

ŞEKERSİZ İÇECEK
Bu arada, haberle birlikte Coca Cola'nın hisseleri yüzde 1 değer kazandı. Şirket, 2006 yılında ABD pazarındaki talebin düşmesiyle birlikte uluslararası satışlara ağırlık vermişti. Avrupa'da bu yılın başında piyasaya sunulan sıfır şekerli Coca Cola ile iyi bir satış grafiği yakalayan şirket, böylece şekerli içecek stratejisinden vazgeçeceğinin sinyallerini vermiş, özellikle Avrupa ve Latin Amerika'daki satışlar sayesinde Coca Cola 2006 yılını beklentilerin üzerinde bir büyüme rakamıyla kapatmıştı. Öte yandan, Glaceau'nun 2006 yılı satışlarının 355 milyon dolar olduğu, bu yılki satış hedefinin ise 700 milyon dolar olduğu dile getiriliyor.