kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Gizemli sos" City's ile Türkiye'ye geliyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
Gülaylar Group'un eylülde açılacak olan City's Alışveriş Merkezi'nde, sosu dünyaca ünlü olan Cafe de Paris soslu antrkotlu mönüsüyle L'Entrecote Cafe de Paris de..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Gizemli sos" City's ile Türkiye'ye geliyor
Dünyaca ünlü Ferre, Dolce Gabbana, Trussardi ve Cerutti gibi birçok markayı bünyesinde bir araya getiren Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi, restoranlarıyla da iddialı olacağını ortaya koydu. Gülaylar Group'un eylül ayında açılacak olan City's Alışveriş Merkezi'nde, sosu dünyaca ünlü olan Cafe de Paris soslu antrkotlu mönüsüyle L'Entrecote Cafe de Paris de var. Bu sos, İsviçre'de, dağların eteklerinden toplanan gizemli 49 çeşit baharat ve tereyağının harmanlanmasıyla oluşuyor. Sosun tarifi, Coca Cola'da olduğu gibi sır gibi saklanıyor.

MERKEZİ CENEVRE'DE

Cafe de Paris soslu antrkota, çeşitli restoranların mönüsünde rastlanabilir. Ancak patentli, hakiki Cafe de Paris soslu antrkot sadece L'Entrecote Cafe'lerde. Restoranın Türkiye'deki ilk şubesinin temsilcisi ise Mehmet Hasbutçu. Son olarak, TMSF'nin Uzan Ailesi ve Yahya Murat Demirel'in içki, puro ve puro aksesuvarları için düzenlediği açık arttırma ile gündeme gelen Hasbutçu, bu kez bu lezzeti İstanbul'a getiren kişi. Şu an dünyanın çeşitli yerlerinde 20'ye yakın şubesi olan L'Entrecote Cafe de Paris'in meşhur Cafe de Paris antrkotunun sosu, uçak kargosu ile Cenevre'den düzenli olarak geliyor. Yani mekân değişiyor, sos değişmiyor. Rezervasyon kabul etmeyen bu restoranlar, açılış saati itibariyle gelenleri, kuyruktan sırayla içeri alıyor. Merkezi Cenevre'de bulunan kafe ve bu kafenin tüm dünyada meşhur ettiği mönü, özel formüllü sosla servis edilen biftek ve yanında bol patates kızartmasından oluşuyor. Özel sos, piliç veya balık ile de sunuluyor.