kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Altın yapraklar

Yemekler saf altın yapraklı

Nilgün Sabuncuoğlu'nun yönetiminde hizmet veren Banlieue Gold'u benzer mekanlardan ayıran en önemli özelliği ise Gazi ve Bilal Ateş kardeşlerin yönetiminde hazırlanan birbirinden lezzetli yemekleri. Banlieue Gold'da ağırlıklı olarak Çin ve Japon mutfağından örnekler sunuluyor. Mutfakta Ateş kardeşlerin yanı sıra, Çinli ve Japon aşçılar da bulunuyor.

Dumanlı sushi enfes
Rose Kar, mönüde bulunan her yemeğin çok lezzetli olduğunu söylüyor ama altın yapraklarıyla süslenen çeşitlerin denenmesini gerektiğini vurguluyor. Hindistan'dan özel getirilen altın yaprakları saf altından oluşuyor ve yenilebiliyor. Bu altın yaprakları yemekler pişirilirken değil, üzerlerine serpmek için dekoratif amaçlı kullanılıyor. Örneğin sushi çeşitleri orkide yaprakları içinde ve kuru buzdan dumanlar çıkan dev bir tabakta altınla süslenerek sunuluyor. Ayrıca mekanın en favori tatları arasında safranlı, altın parçacıklı risotto, Gold Label viskiyle tatlandırılmış steak'ler, karidesler ve makarnalar var. İzzet Çapa, 14 ayrı viskiden yapılan kişiye özel üretim Gold Label viskiyle marine edilmiş etleri de yemenizi öneriyor. Tatlılar arasındaki favoriler ise şunlar: Plastik lolipop çubuklarının ucunda bulunan cheese cake taneciklerinden oluşan 'Cheese Cake Ağacı' ve brownie...
Haberin fotoğrafları