kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TV’DEKİLERİN NEYİNİ İZLEYEYİM! Ekrandan para kazanan biri olarak TV izlemiyorum çünkü seyredecek bir şey yok! Kan davaları, töre, şiddet, seks, katliam. Neyini seyredeyim ki bunların? Birçok insana da hitap etmediğini düşünüyorum."

Bizim yarışmadan dünya starı çıkmaz

BÜLENT İPEK MAGAZİN
'Şarkı Söylemek Lazım'da bu akşam final için yarışacak olan Zuhal Topal: Jürinin söylediklerinde doğruluk payı olsa da, her şeyi söylemenin bir adabı vardır. Bazen bu çıta çok düştü!..
Oyunculukta 10 yılı geride bırakan Zuhal Topal, 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışmasında İlhan Şeşen'le birlikte son üçe kalarak, finale çıkmaya hak kazandı. Bugüne dek 26 dizi ve 14 reklam filminde rol alan Topal, "Ekranda yapılan polemikleri insanlarımız kaldıramaz. Türkiye'yi reyting kaygısı mahvedecek" dedi. Müzisyen Korhan Saygıner'le nişanlı olduğunu ve İlhan Şeşen'le hakkında çıkan dedikodulara güldüğünü söyleyen Zuhal Topal; "Mutlu bir aile kurma çabası içindeyim" şeklinde konuştu.

* 10 yıllık bir oyuncusunuz ama Türkiye sizi 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışması ile tanıdı... Medyanın bana pek ilgisi olmadı ama sokaktaki insanlar senelerdir tanıyor. Genelde ailelere hitap eden projelerde yer aldım ve medyaya çok malzeme verecek bir durumum yoktu. Yarışmadan sonra da bütün kameralar üzerime döndü.

* Yarışmaya katılma amacınız neydi? İnsanlar benim farklı yönümü de görsünler istedim. Ama amacım ileride şarkıcılık yapmak için kendini göstermek değildi. Çıkış noktam, hayatımda değişik bir pencere açmaktı ve bunu da yaşadım.

SEMİH KÖTÜNÜN İYİSİ!


* Hayatınızda şarkıcılık penceresi açıldı galiba... Evet, öyle baskılar geliyor bana. 'Albüm yap. Sesin güzel, görsel olarak hitap ediyorsun; sahneyi dolduruyorsun' diyorlar ama bilmiyorum. Böyle şeyler insanın egosunu okşuyor ama ben hiçbir zaman gaza gelip hayatımı yönlendirmedim. Şarkıcılık kolay değil. Popstar'dan çıkanlar ne oldu? Hepsi başka işler yapıyor. İleride keyif için bir albüm yaparım belki ama konser verecek donanımım yok.

* Bazı yarışmacılar şarkıcılığa heveslendi ama! Onlarda biraz hırs var anladığım kadarıyla. Ben oyuncuyum ve kendimi parlatmak için ekstra bir işe ihtiyacım yok. Müzik benim hayatımda sadece bir renk.

* Peki siz 'Şarkı Söylemek Lazım'dan şarkıcı çıkabileceğini düşünüyor musunuz? Hayır düşünmüyorum. Olsaydı Hande Subaşı olurdu. Ses açısından onda potansiyel vardı. Semih'in de yorumu fena değil. Sesini çok beğenmiyorum ama kötülerin iyisi diyebilirim.

* Bu akşamki finalde Hande Subaşı yok, Didem Uzel var! Hande'nin reyting malzemesi yoktu ve belki de tek eksiği oydu. Hande'den bir malzeme çıkaramadılar. Reyting uğruna her şey feda ediliyor. Zaten Türkiye'yi reyting kaygısı mahvedecek. Seviye düştü, her şey dejenere oldu. Ben artık televizyon seyretmiyorum.

* Jüriyle ilgili düşünceleriniz neler? Jüri beni hayal kırıklığına uğrattı. Doğrulara prim verileceğini düşünüyordum ama hiç öyle olmadı. Vardır bir kerameti! Söyledikleri şeyde doğruluk payı olsa bile her şeyi söylemenin bir adabı vardır. Bu ibre bazen çok şaştı. Çıta çok düştü. Kalitesiz, seviyesiz diyaloglardan zaman zaman rahatsız oldum.

* Orijinal formattaki jürinin tavırları da sert ve acımasız. Oraya mı uyuyorlar acaba? Öyle şeyler var ama yanlış adapte ediliyor. Biz Türk milleti olarak bazı şeyleri aşamamışız. Burası Amerika değil. Sezen Aksu ile ilgili yapılan diyalogları bu ülke kaldıramaz. Bu ülkenin sevdiği bazı değerler, aile kavramı ve özel sanatçılar var. Bunları alaşağı etmek doğru olmaz. Amerika ile bizim değerlerimiz farklı. Ekranda birazcık daha dikkatli olmamız lazım. Yoksa ben de bilirdim şöhret için sansasyonel biriyle beraber olmayı. Önüme fırsatlar da çıkmıştı.

* Ne gibi fırsatlar çıktı karşınıza? Eli yüzü düzgün bir insan olduğum için piyasada her zaman yapılan teklifler bana da geldi. Ben de bilirdim gözde bir kulübün kapısında, ünlü biriyle el ele yakalanmak için üç kamera çağırmayı! Ama ben anlık şöhretin peşinde değilim. Asla ve asla paraya, popülerliğe, yüzeysel şeylere değer veren bir insan olmadım.

HERKES EVİNE DÖNECEK

* Peki siz hakkınızı alamadığınız için hiç isyan etmediniz mi? Hak ettiğimi alamadığım zamanlar oldu ama yavaş yavaş alıyorum ben onları. Demek ki doğru zamanı beklemek önemli. Doğru iş bir anda parlatabiliyor sizi. Ben şimdi yapımcıların tercih ettiği bir oyuncuyum. Allah'a şükür hiç işsiz kalmadım.

* Yarışmadan sonra müziğin içinde olacak mısınız? İlhan Abi'nin kafasında benimle ilgili bir proje varmış. Kendi şarkılarını bir kadının yorumlamasını istiyormuş. Tabii İlhan Şeşen bu; sağı solu belli olmaz. Kesin bir şey yok. Belki özel bir gecede çıkar tadımlık bir şeyler söylerim.

* Erol Büyükburç, Didem Uzel'den dünya starı yapacağını söyledi, sizce olur mu? (Kahkahalar) 'Beni de star yapın' dedim ama nedense Erol Bey bana kızdı. Oysa espri yapmıştım. Didem'in öyle bir hayali var mı bilmem ama bence hiçbirimizden dünya starı olmaz. Yarışma bitince herkes evine gidecek! O 'Şarkı Söylemek Lazım'da bu akşam final için yarışacak olan Zuhal Topal: Jürinin söylediklerinde doğruluk payı olsa da, her şeyi söylemenin bir adabı vardır. Bazen bu çıta çok düştü!
Haberin fotoğrafları