kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rafi Portakal, geçen pazar günü düzenlenen müzayedenin sonuçlarından çok memnun.

Eserler Türkiye'ye göre büyük paralara satıldı

NECLA GÖRGEÇ MERKEZ
'Portakal Sanat ve Kültür Evi' tarafından 20 Mayıs'ta Conrad Otel'de gerçekleştirilen 'Osmanlı Sanat Eserleri, Tablo, Hat, Gümüş ve Tombak Müzayedesi'ni değerlendiren Rafi Portakal sonuçtan oldukça memnun. "Bugüne kadar ki en büyük ciroyu yaptık" diyen Portakal'a göre, bu müzayedeyle Türkiye yol kat etti..
Geçtimiz pazar günü İstanbul Conrad Otel'de 'Portakal Sanat ve Kültür Evi' tarafından 281 parça eserin satışa sunulduğu müzayede büyük ilgi görmüştü. Ünlü koleksiyonerlerin satışa sunulan değerli parçaları alabilmek için birbiriyle yarıştığı müzayedeyi değerlendiren Portakal Sanat Evi'nin sahibi Rafi Portakal, "Eserler, Türkiye için büyük sayılabilecek paralara satıldı. Türkiye için bu bir ilk. Bugüne kadarki en büyük ciroyu yaptık. Türkiye yol kat etti" dedi.

YÜZDE 65'İN ÜZERİNDE SATIŞ

Hem salondaki davetlilerin sayısı, hem de telefon bağlantılarıyla bugüne kadar bir müzayedede yaşanmayan yoğunluğun söz konusu olduğunu belirten Portakal sözlerine şöyle devam etti: "Müzayedede çok önemli eserler vardı. Yüzde 65'in üzerinde satış gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca sergilenen eserleri görmeye gelenlerin sayısı da çok fazlaydı. Türkiye'nin gündemi bu kadar yoğunken, önümüzde bir seçim süreci varken müzayedeye bu kadar yoğun ilgi beklemiyordum. O nedenle yaptığım işten çok mutlu oldum."

KATILIMCILAR DAHA BİLİNÇLİ
Satışa sunulan eserler arasında kendisini en çok şaşırtanın 10 bin YTL değer biçilen 'Kavlukoğlu' tablosunun 66 bin YTL'ye alıcı bulması olduğunu söyleyen Portakal, "Bu bir dünya rekorudur" diyerek coşkusunu dile getirdi. Türkiye'nin ekonomik olarak güçlenmesinin, bu tür sanatsal olayların kuvvetlenmesiyle doğru orantılı olduğunu belirten Portakal'a göre müzayedelerde 5 yıldır daha bilinçli katılımcılar bulunuyor. Erdoğan Demirören ve Sabancı Ailesi'nin fertlerinin de katıldığı müzayedenin en pahalı eseri, 93 numara ile satışa sunulan ve 400 bin YTL'ye alıcı bulan Rudolf Ernst'in 'Nargile İçen Adam' portresi oldu.
Haberin fotoğrafları