kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ANAFARTALAR ÇARŞISI PIRIL PIRIL... Mehter Takımı'nın gösteri yaptığı açılış, "Ölürüm Türkiyem" şarkısı, ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Sivil asker görev bekliyor" sloganlarıyla mitinge dönüştü.

Teröre inat çarşıya miting gibi açılış

Hülya KARABAĞLI - ANKARA
Canlı bomba saldırısında hasar gören Anafartalar Çarşısı onarıldı ve üç günde yeniden hizmete girdi. Çarşının açılışında, ölenlerin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı..
Anafartalar Çarşısı, canlı bomba saldırısından sonra 3 gün içinde onarıldı ve mitinge dönüşen açılış töreniyle yeniden hizmete girdi. 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından eski haline getirilen çarşı yeniden hizmete girerken saldırıdan sonra ulaşıma kapatılan caddeler açıldı. Çarşının ön yüzü ve giriş katı Türk bayrakları ve balonlarla donatıldı. Ölenlerin yakınları, çarşı esnafı ve siyasetçilerin yanı sıra binlerce Ankaralı, ellerinde Türk bayraklarıyla erken saatlerden itibaren Ulus meydanını doldurdu. Dükkânların camları Türk bayrakları ve balonlarla süslendi, "yıkılmadık ayaktayız" pankartları asıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün gösteri yaptığı açılışta 10. Yıl Marşı ve "Ölürüm Türkiyem" şarkıları çalındı. korkmaz, kuldan utanmazlar" yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı açılış siyasilerin yarışına dönüştü. CHP'den katılım olmayan açılışa, Eski Adalet Bakanı Çiçek, Devlet Bakanları Atalay, Babacan, AKP milletvekilleri Koca, Yarbay, Topaloğlu, DP aday adayı ATO Başkanı Aygün, AKP aday adayı ASO Başkanı Zafer Çağlayan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük katıldı.