kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İzzet Çapa ve ortağı Rose Kar, bu yaz İstanbul gecelerine damgasını vuracak.

Henüz altın yemediniz mi? O halde doğru Banlieue Gold'a

ZEYNEP GÜLER - GÜNAYDIN
Son aylarda moda, dekorasyon, giyim ve hatta kozmetikte yükselen trend altın, işletmecileri de etkisi altına aldı. İzzet Çapa'nın, altın öğesiyle yenilenen mekanı Banlieue Gold, altın yapraklarıyla süslenmiş yemekleriyle yaza damgasını vuracak..
Altın her yerde... Modada, dekorasyonda, kozmetikte ve hatta yemeklerde... İzzet Çapa'nın dediği gibi 'Altın altın çağını yaşıyor.' Son ayların yükselen trendi altın, ünlü işletmeci İzzet Çapa'yı da büyülemiş olacak ki, Maçka'da bulunan Banlieue 6080'ı yenilemiş ve Banlieue Gold'a dönüştürmüş. Kapıdan içeriye adımınızı attığınız anda, kendinizi ışıl ışıl parlayan, tam da yaz akşamlarına uygun bir yerde buluyorsunuz. Altın rengi duvarlar, döşemeler, tavandan aşağıya kadar uzanan altın zincirlerin hepsi, hemen üzerinizde etkisini gösteriyor ve kendinizi Banlieue Gold'un şatafatlı dünyasına kaptırıyorsunuz. İstanbul gece hayatının önde gelen isimlerinden İzzet Çapa ve ortağı Rose Kar, geçtiğimiz aylarda Milano'da açılan ünlü modacılar Dolce ve Gabbana'nın sahibi olduğu 'Gold di Milano'dan esinlenerek, İstanbul'da Banlieue Gold'u açmaya karar verdiklerini söylüyor. Zaten sonuncusu Türkiye'de yapılan 'lüks' konferansında da, dünyada yaşam tarzının giderek lüks üzerine kurulduğu farklı uzmanların yorumları ile dile getirilmişti. Lüksün simgeleri arasında ise altının en vurucu simge olduğu onaylanmıştı... Banlieue Gold da, bu yaz altın modasına uyarak; yenilenen dekoru, masaları, yemek takımları ve en önemlisi yenilenen mönüsüyle 'Gold' akımının Türkiye'deki öncüsü oldu.

ALTIN AHŞAPLA YUMUŞATILDI
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu asla göz ardı etmediklerini söyleyen İzzet Çapa, "Burası hazırlanırken, para har vurup harman savrulmadı. Masalarımızı altınla süsleyip, görgüsüzlük örneği yapmadık. İnsanlar nasıl altın görünümlü aksesuvarlar, çantalar ve hatta kıyafetler giyiyorsa, restorancılıkta da çağrıştırılmak istenen sadece altın öğesi" diye konuşuyor. Mekandan içeriye adımınızı attığınızda her yer ışıldıyor ama asla gözünüzü yormuyor. Ahşap öğelerle dekorasyonu yumuşatılmış mekana, muhteşem bir Boğaz manzarası eşlik ediyor.

TABAKLAR DA HAUTE COUTURE
İzzet Çapa Banlieue Gold'da bir ilk yapılacağının müjdesini veriyor. Eylül ayından itibaren Türkiye'nin en ünlü modacılarından biri, Banlieue Gold'un tabak tasarımlarını hazırlayacak. Çapa'nın ortağı Rose Kar konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Ülkemizin önde gelen modacılarından biriyle son imza aşamasındayız. Yemekte bir haute couture sunum ortaya çıkacak ve bu, dünyada bir ilk olacak! Birçok modacı, daha önce restoran açtı veya dekore etti ama bir modacının tabak içi tasarımı yapmasını yani yemeğin sunumunu hazırlamasını dünyada ilk defa biz getiriyoruz." Banlieue Gold bir başka ilke daha imza atıyor. Mekanda 1 Haziran'dan itibaren dans partileri başlıyor. "Türkiyedeki en büyük eksiklik dans edilecek yerlerin olmaması. Gece kulüpleri, barlar hatta diskotekler var ama gerçek anlamda dans edilebilecek bir yer yok. Banlieue Gold bu anlamda Türkiye'de bir ilki yaşatacak" diyen Rose Kar, haftanın üç günü canlı müziğin devam ettiğini söylüyor. Burada sahne alan, ki yıllar sonra ilk kez içkili mekanda çıkmayı kabul eden, Zuhal Olcay'ın konserleri büyük ilgiyle izleniyor. Nükhet Duru da her perşembe program yapıyor. Bu arada uzun yıllar sonra Sibel Bilgiç de burada sahneye çıkacak. Üstelik rezervasyonlar şimdiden dolmuş. Cuma günleri de bariton Barbaros Büyükakkan sahne alıyor.

Banlieue Gold: Taşkışla Cad. Maçka Demokrasi Parkı Yanı (Hilton Oteli Arkası) No: 13 Maçka-İstanbul Tel: 0212 231 03 56
Haberin fotoğrafları