kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yan yana oturan Sezer, Erdoğan ve Büyükanıt Denizkurdu tatbikatını birlikte izledi. Büyükanıt sürekli konuşarak tatbikat hakkında bilgi verdi.

Zirve tatbikatta buluştu

Kadir KEMALOĞLU-MERKEZ
İLİŞKİLİ HABERLER
Zirve tatbikatta buluştu
Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, önceki günkü Efes-2007 tatbikatının ardından dün de Deniz Kuvvetleri tarafından planlanan ve Marmara, Ege ile Doğu Akdeniz bölgelerinde gerçekleştirilen Denizkurdu 2007 Tatbikatı'nda bir araya geldi. Tatbikatın sancak gemisi Kemalreis Firkayetni'ne önce Erdoğan, Bakan Gönül, Büyükanıt ve komutanlar geçti.

HEPSİ DENİZCİ OLDU
Bir süre sonra Cumhurbaşkanı Sezer de İzmir'den helikopterle Firkateynin arka tarafındaki piste indi. Ancak Erdoğan bir gün önce olduğu gibi Sezer'i karşılamaya yine gitmedi ve üst taraftaki güvertede beklemeyi tercih etti. Büyükanıt tarafından karşılanan Sezer güverteye gelince Başbakan yerinden kalkarak elini uzattı. Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt tatbikat boyunca yan yana oturdu. Oldukça neşeli olan Orgeneral Büyükanıt tatbikat hakkında yorumlar yaptı. Ardından 9 ayrı ülkenin gözlemcileriyle birlikte Kemalreis Firkateyn'inde öğle yemeği yendi.
Haberin fotoğrafları