kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kamer (solda), Pieper ( sağda) ile uçağı tanıttı.

Atasay havada taksicilik yapacak

Atasay CEO'su Kamer, 180 adet mikro jet almak için anlaşma sağladı. 4 kişilik jetlerle havada taksicilik yapacak olan Kamer, saatinin yaklaşık 2 bin dolar olacağını söyledi..
Kuyumculuk sektörünün önde gelen firmalarından Atasay, hava taksiciliğine başlıyor. Dünyanın en büyük 'hava taksi' filolarından birisini kurmak için harekete geçen şirket, ilk adımı İsviçre'de attı. Atasay ve Hollandalı ortağı Etirc Aviation, Cenevre Havacılık Fuarı EBACE'de 180 adet 'Eclipse 500' marka mikro jet almak için anlaşma imzaladı. Ortak şirket ilk etapta 60'ı opsiyonlu 180 uçakla Türkiye başta olmak üzere Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya hizmet verecek. Atasay CEO'su Cihan Kamer, "Bu, sadece Türkiye'nin değil dünyanın hava taksiciliğini yapmaya aday olmanın başlangıcı. Hedef kitlemiz, business class yolcusu" dedi.

4 YOLCU TAŞIYOR
Kamer, VLJ (Çok hafif jet) adı verilen 'Eclipse 500'lerin kısa süre içinde cep telefonları gibi modern hayatın vazgeçilmezleri arasına gireceğini söyledi. 4 yolcu taşıyabilen ve 2 bin 371 kilometre uçabilen uçakların fiyatının 1.7-2 milyon dolar arasında olduğunu anlatan Kamer, saatinin yaklaşık 2 bin dolar civarında olması beklenen uçakların 600 - 700 metrelik pistlerde iniş yapabildiğini belirtti. Kamer, "Yıl sonuna kadar 15 uçağın gelmesini bekliyoruz. Hedef şehir içine inmek. Bunun için belki kendi havaalanlarımızı yapabilir ya da helikopterlerle yolcuyu havaalanlarına uçurabiliriz" dedi. Etirc Aviation Başkanı Roel Pieper ise "Türkiye'den geniş bölgeye yayılabileceğimizi düşünüyoruz. 2008'de 700-900 arasında, 2009'da da binden fazla uçak piyasada olacak" dedi.