kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Televizyonun 'Baştacı' artık sanal alemde!

DUYGU GÖKMENOĞLU
8 yıl boyunca evlilik hazırlığı yapan çiftleri düğün mekanından nikah şekerine ve sağlık kontrollerine kadar pek çok konuda bilgilendiren 'Baştacı' adlı programının yapımcısunucusu Cansu Özdenak Kandemir, artık çalışmalarına internet sitesinden devam ediyor..
1999 yılında start alan ve 8 yıl boyunca evlilik hazırlığı yapan çiftlere yol gösteren 'Baştacı' adlı evlilik programının yapımcı-sunucusu Cansu Özdenak Kandemir, artık internet ortamında evlilik danışmanlığı yapıyor. 'www.cansuylabastaci.com' internet sitesini geçtiğimiz günlerde hizmete sokan Kandemir, sağlıktan düğün mekanına, nikah şekerinden ev dekorasyonuna kadar her konuda çiftlere önerilerde bulunuyor. Kandemir'in profesyonel anlamda düğünlerini A'dan Z'ye organize etmesini arzu edenler ise internet sitesi aracılığıyla kendisine ulaşabiliyor. Kandemir'le evlilik hazırlıkları hakkında konuştuk.

DANIŞMANLIK SİTESİ

* İlk kez 99 senesinde 'Baştacı' programını yapmaya başlamıştık. İçeriğiyle Türkiye'nin ilk ve tek evlilik hazırlığı programıydı. 8 sene boyunca bu konuda belli bir birikim ve deneyim kazandım. Bu konuda geniş bir çevre edindim. O zamanlar yakın çevreme düğün hazırlıkları konusunda yardımcı oluyordum. Bunu biraz daha profesyonelleştirmeye karar verdim. Daha çok insana ulaşabilmek için danışmanlık anlamında bir internet sitesi kurduk.

* Sitede gelinlik, damatlık, düğün mekanı, ev dekorasyonu, mönü ve sağlık kontrolü gibi çeşitli konu başlıklarını işliyoruz. Daha detaylı bilgi almak isteyenler de bana e-mail yoluyla ulaşabiliyor.

* Kapalı salonlar genelde kışın tercih ediliyor. Otellerin salonlarında daha çok alacalı renkler kullanıldığı için düğün salonunu dekore ederken krem rengi kullanıyoruz. Ayrıca koyu yeşil de bu mekanlarda çok şık duruyor.

HER BÜTÇEYE UYGUN

* Yaz aylarında kır düğünleri yıllardır çok tercih ediliyor. Bunun için bir konsept belirliyoruz. Mesela papatyaları kovaların içinde kullanarak çok sade ve şık bir ortam sağlayabiliriz. Aynı şekilde ortancalar da kullanılabilir. Ama çok renkli olmamalı... Bu sene kır düğünlerinde 60'lı yıllara gönderme yapacak detaylara da yer vereceğim. Havuz başı düğünler de yazın çok tercih ediliyor; özellikle otellerin havuz başları... Çiftlerin isteği doğrultusunda renklendirerek mekana farklı bir hava katmak da mümkün.

* Gelinin vücut tipi ve düğünün yapılacağı mekan, gelinliğin modelini belirliyor. 60'lı yılların nostaljik kesimleri ve danteller ön planda. Pek çok ünlü modacı da bu sene bu tarz gelinlikler hazırladı. İspanyol tarzı gelinlikler havuz başı ve kır düğünlerinde güzel olabilir. Sade bir gelinlik üzerine takılabilecek dantelli duvaklar da bu mekanlar için ideal. Nikah seremonisinde dantelli uzun duvaklar da çok hoş duruyor. Artık gelinlikler beyaz renkten sıyrıldı; kırık beyaz, inci beyazı çok moda.

* Her bütçeye uygun bir şeyler yapabilirim. Çiftlerin öncelikle ne istediklerini dinliyorum. İsteklerine uygun bütçeyi söylüyorum. Konuşarak maliyeti ve isteklerini bir şekilde dengeliyoruz. Çiftler genelde ailelerden etkilenmiş olabiliyor. Ama karşılıklı özveride bulunmak gerekiyor. Çok kesin kurallar koyulmamalı...
Haberin fotoğrafları