kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Arena, Sortie ve Banlieue Gold

'100 gece 100 konser' sloganlı İstanbul Arena, ortaya karışık eğlence sunan Sortie ve parmak yediren Banlieue Gold! Duman altı geceler sona erdi çünkü yaz geldi. Hal böyleyken de her gün yeni bir yazlık mekan açılıyor ve yazarınız açılışları asla kaçırmıyor. Tamamen sizlere hizmet için! Çarşamba gecesinin ilk durağı Elif Dağdeviren-Ahmet San işbirliğiyle açılan İstanbul Arena'ydı. Babamın zamanının en sevilen gruplarından 'Earth Wind& Fire' konser verecek, davetliler İstanbul Arena'yla tanışacaktı. Tabii Arena'yla ilk tanışmamız kamyonlarla oldu! Yan taraftaki inşaatı açılış gecesi için durduramamaları çok acı, özellikle arabada bekleşen misafirler için... Ama girişler ve karşılama konusunda sözüm yok!

SES SİSTEMİ GETİRMİŞLER
Eskinin Venue'sü öyle değişmiş ki, gözlerinize inanamazsınız. Tek eleştirim şudur: Arena bu konser takvimiyle gençliği zor çeker! Toto Cutugno, Kool& The Gang tadında isimlerle diğerlerinin yaptığı Shakira, Evanescence, Avril Lavigne konserleri ve rock festivalleriyle baş etmeleri biraz zor. Ahmet Ağabey duy sesimizi! Gelelim Sortie'ye. Bu sezon yine bomba! Tabii belediyenin kurbanı olmazlarsa. Yurtdışından yeni bir ses sistemi getirmişler ama hâlâ 00.00 dedin mi Boğaz eğlencesini kapatmak istiyorlar. Buradan sistemden bezmeyen işletmecilere kocaman alkış! Sortie'de neler var? Sahan, Marca, Fishmekan, Mori, Çok Çok, Homestore ve Al Jamal!

OLMAZSA OLMAZLAR
Eh Sortie bu, açılışı tıklım tıklım olmazsa kırmızı kar yağacak demektir. Yine ağzına kadar doluydu tabii... Ben kendimi hemen üst taraftaki Al Jamal'a attım, Supper Club'ın yerine açılmış. Bizde yalan yok, iyi ki de açılmış. Supper'ın ne mutfağı, ne de eğlencesi beni kesmemişti. İzzet Çapa Pera'daki Al Jamal'ı (Hatırladınız mı, en son Fenerbahçeli futbolcular dansöz oynatmışlardı) Sortie'ye öyle bir taşımış ki! Swarovski taşlarla kaplı küllükleri, boyunlarına altın kese takan garsonları, bar üstünde göbek atan dansözleriyle harika! Hazır laf Çapa'ya gelmişken, Harbiye'deki Banlieue'nün bahçesi oldu Banlieue Gold! Siz kendisine kısaca 'Gold' da diyebilirsiniz. Bu yazın olmazsa olmazları arasında benim bir numaram. Bütün mekan altın renginde döşenmiş, çok şık. Hindistancevizi kabuğu içinde gelen frozen'ı, dumanlar içinde servis edilen karidesleri ve nefis etlerini şiddetle tavsiye ederim. Mektubumu burada keserim!