kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SİİRT’TE ASKERİ TÖREN Şırnak’ta şehit düşen altı asker için Siirt’te askeri tören düzenlendi. Törene komutanlarla birlikte şehit askerlerin yakınları da katıldı. Ailelerin güçlükle ayakta durduğu tören sırasında, fenalık geçirenler yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Gözyaşlarının sele döndüğü törenden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Ulus'un acısı dinmeden 7 şehit yürekleri yaktı

Mürsel ACAY / Hacer PEKSIDAT - MERKEZ
Ulus'taki katliamın şoku atlatılamadan, Şırnak'ta mayın patlamasında altı, Van'da ise kazada bir asker şehit oldu..
Güneydoğu'da başlatılan 'İç Harekât'ta Türkiye yedi şehit daha verdi. Operasyonda, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Taşkonak mevkisinde, askeri aracın geçişi sırasında PKK terör örgütü üyelerinin yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu üçü uzman çavuş, üçü er olmak üzere altı asker şehit oldu, on asker ise yaralandı. Van'da ise bir asker kazada şehit oldu. Siirt'te bulunan 3. Komando Tugayı'na bağlı birlikteki askerleri taşıyan aracın, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Taşkonak mevkisinden geçişi sırasında PKK terör örgütü üyelerinin yola döşediği A-4 plastik patlayıcıyla takviye edilen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamanın etkisi ile askeri araç tahrip olurken, araçta bulunan üçü uzman çavuş, üçü er olmak üzere toplam altı asker şehit oldu. Patlama sırasında araçta bulunan on asker ise yaralandı. Yaralılar helikopterlerle Diyarbakır ve Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şırnak'ta şehit düşen askerlerin kimlikleri şöyle: Piyade Uzman Çavuş Bayram Bolat (Doğanhisar-Konya), Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan (Bor-Niğde), Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu (Kaş-Antalya), Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır (Tufanbeyli-Adana), Piyade Çavuş Samet Kırbaş (Çorlu-Tekirdağ), Piyade Er Mahir Yıldırım (Aydın). Şırnak'taki şehit askerlerin tümünün naaşları memleketlerine, Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu'nun cenazesi İzmir'e gönderildi. Uzman çavuşlardan Bayram Bolat ve Günkan'ın iki çocuk, Dayıoğlu'nun ise bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

KEŞİF SIRASINDA KAZA GEÇİRDİ
Van'ın Özalp ilçesinde ise bir asker, keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında meydana gelen kazada şehit oldu. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, önceki akşam, Özalp ilçesindeki Harabekışla Hudut Takım Komutanlığı'nda görevli er Ökkeş Onaylı'nın, sınır hattında katıldığı keşif faaliyeti sırasında meydana gelen kaza sonucu yaralandığı kaydedildi. Ökkeş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Haberin fotoğrafları