kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cannes'da Türk rüzgarı

Yeni Haber
Cannes Film Festivaline katılan Türk sinema dünyasının ünlüleri, Festival Sarayında kurulan Türk pavyonunda düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.

Birçok yabancı gazetecinin de katıldığı resepsiyonda, Altın Palmiye için yarışan, bugün gösterilecek Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında'' filminin başrol oyuncularından Nurgül Yeşilçay ile yine festivalde gösterilecek Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" filminin baş rol oyuncularından Nejat İşler ve Saadet Işık Aksoy da hazır bulundu.

Cannes Film Festivali'ne katılan Nurgül Yeşilçay'ın güllü kıyafeti ve ayakkabıları dikkat çekti.

Festival dışında gösterilen, Nazım Hikmet'in yaşamını konu olan ''Mavi Gözlü Dev'' filminin baş rol oyuncusu Yetkin İkinciler de, resepsiyona katılan ünlü isimler arasındaydı.Resepsiyonda, yabancı konulara Türk mutfağından örnekler ikram edilirken, Türk filmleri ve müziğiyle ilgili CD'ler hediye edildi.

AKIN: YARIŞMADA 23'TE BİR ŞANSIM VAR


"Diğer Tarafta" adlı filmiyle Cannes Film Festivalinde yarışan yönetmen Fatih Akın, yarışmada her türlü sonucun alınabileceğini söyledi.

Akın, Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan "B.Z" gazetesine verdiği
röportajında, yarışmada kazanma şansını nasıl gördüğü şeklindeki bir soruya karşılık, "Yarışmada 23 film var, benim şansım 23'te bir. Bu dürüst ve adil bir değerlendirme. Ben kendim de bir zamanlar Cannes jürisindeydim, olayları biliyorum" diye konuştu.

Kendini daha çok Almanya'nın mı, yoksa Türkiye'nin mi temsilcisi olarak
gördüğü sorusunu Akın, "Her ikisinin de. Ben her ikisine de aitim. Çok şükür, ikisi arasında karar vermek zorunda değilim. Ne demişler: Biz hepimiz Cannes'ız" diye cevapladı.

Papyon takmayı sevip sevmediğinin sorulması üzerine de Akın, "Ben sadece kırmızı halı üzerindeyken papyon takarım. Salona girdiğimde papyonu çıkartırım. Birçok kişi de böyle yapıyor. Ancak ben kendimi papyonla rahat hissediyorum. Okul önlüklerini de severdim, çünkü insanları eşit yapıyor" dedi.

Akın, hangi festivali daha çok sevdiği sorusuna da, "Bir festivale katılım
zamanlamaya bağlı. Eğer aralık ayında bir film hazırlarsanız, tabii ki Berlin'e gidersiniz. Bir festival, diğer bir festivale karşı kullanılmaz" karşılığını verdi.

Akın, Berlin'de her yıl şubat ayında düzenlenen Berlinale Film Festivalinde
2004 yılında "Duvara Karşı" (Gegen die Wand) adlı filmiyle "Altın Ayı" ödülünü kazanarak bir anda üne kavuşmuştu.