kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'da 5 proje yürüten Sinpaş % 49'unu halka açıyor

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, İstanbul dışındaki büyük şehirlere yatırım planlarını gerçekleştirmek için halka arzın büyük önem taşıdığını belirtti..
Konut piyasasının yıldızının parlaması ile birlikte sektörün önde gelen firmalarından Sinpaş halka arz için kollarını sıvadı. 1974 yılında kurulan Sinpaş Grubu, konut ekseninde gayrimenkul geliştirme ve pazarlama faaliyeti gösteren Sinpaş GYO'yu halka açıyor. Sinpaş GYO'nun halka arzı ile ilgili düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, İstanbul dışındaki diğer büyük şehirlere yatırım planlarını gerçekleştirmek açısından halka arzın büyük önem taşıdığını belirtti.

YÜZDE 65-70 YABANCIYA
Halka arz için 4 Mayıs 2007'de SPK'ya başvuruda bulunduklarını belirten Çelik, izinlerinin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Sermaye artırımına giderek hisselerinin yüzde 49'unu halka açmayı hedeflediklerini anlatan Çelik, bunun yüzde 65-70'ini yabancı sermayaye, geri kalan hisselerin ise yurtiçinde halka arz edileceğini söyledi. Bu hedef doğrultusunda Sinpaş'ın yüzde 30 ile yüzde 35'i yabancı yatırımcıların olacak. Çelik, Sinpaş GYO olarak borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında ilk sıraları hedeflediklerine dikkat çekti. Hedef kitlesi orta-üst ve üst gelir grubu olan Sinpaş GYO'nun portföyünde, arazi geliştirme süreci devam eden, proje geliştirme süreci devam eden, satışları devam eden, satışları tamamlanan ve inşaatı süren 5 proje bulunuyor. Zekeriyaköy-Rumeli Konakları ve Ümraniye-Avangarden; lansmanı yapılan Samandıra-Lagün; projelendirilen Küçükçekmece Bosphorus ve henüz projelendirme aşamasında olan bir proje Sinpaş GYO çatısı altında yer alıyor. Sinpaş GYO, halka arz ile gelecek geliri yeni projeler için kullanacak. Sinpaş Grubu'nun çatısı altında, iki ana kuruluş bulunuyor. Biri Sinpaş GYO diğeri de yapı ve ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Sinpaş Yapı Endüstrisi.