kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuzey'e Artemis açılınca Rumları tatil merakı sardı

HACER GEMİCİ
KKTC'de turizm bölgesi olarak ilan edilen Bafra'daki ilk tesis 2 Haziran'da açılıyor. Artemis Tapınağı konseptindeki tesisin internet sitesini sorgulayanların yüzde 4'ünü Rumlar oluşturuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kuzey'e Artemis açılınca Rumları tatil merakı sardı
Türkiye'nin de desteği ile turizme açılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Bafra bölgesindeki ilk otel 2 Haziran'da hizmete açılıyor. Bafra'daki 11 tahsisten biri olan ve üç yıl önce inşaatına başlanan Gazi Mağosa'daki Kaya Artemis Resort&Casino'nun ana hedef kiltesi anavatandaki yerli turistler ile Türkiye'de tatilini geçiren yaklaşık 20 bin KKTC vatandaşı. Ambargo kalkmadığı için ikinci sırada ise İsraililer bulunuyor. Türk tarafına dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Yunan tapınağını inşa eden Kaya Holding, Güney Kıbrıs'tan da turist bekliyor. Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, Rum tarafından da tesislere karşı büyük bir ilgi ve merak olduğunu ifade ederek, "Tesislerimize konaklamak için Rumlar'ın da geleceğine inanıyorum. Biz inatçıyız, gelecekler ama çevrelerine bunu söylemeyecekler" dedi. Resmi açılışı haziran başında olacak olan Kaya Artemis tesislerinin internet sitesini tıklayanların yüzde 4'lük bölümünü Rumlar'ın oluşturduğunun tespit edildiğini de anlatan Kaya, kendilerine karşı Türkiye'de, 'Niye Türk tarafında Yunan tapınağı yaptınız?' şeklinde bir tepki olduğunu da belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Onlar bizim Karagözümüzü, baklavamızı sahipleniyorlar. Biz de Türk tarafına gerçek anlamda dört dörtlük bir Yunan tapınağı yaptık. Bir şekilde 'alın, sizin yapamadığınızı biz yaptık' diyoruz. Sadece tatil için değil, günlük konaklamalar için de Güney'den misafir bekliyoruz."

1974'TEN SONRAKİ İLK TESİS
Yüzde 100 Türk sermayesi ile kurulan Kaya Artemis'in bölgede 1974'ten bu yana açılan tek yeni turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Burak Kaya, "Toplam 160 bin metrekare alana kurulu olan tesisimiz 2 bin 200 yatak kapasitesi ile tüm Kıbrıs'ın en büyük oteli durumunda ve bu hacmiyle KKTC'nin yatak kapasitesini tek başına yüzde 16 oranında artırdı" dedi. Kaya, bir soru üzerine, öncelikli hedef kitlelerinin Kıbrıs ve Türkiye olduğunu, İsrail ile bağlantıları bulunduğunu belirterek, Tel Aviv-Adana-Ercan Havaalanı üzerinden tesislerine turist getirmek istediklerini söyledi. İsrail'den 40 bin yatak için anlaşma yapmışken Güney Kıbrıs'ın bu işi bozduğunu da anlatan Kaya, "Larnaka Havalimanı'ndan onları buraya getirecektik ama son anda bozdular. Ama biz inatçı bir grubuz. Rum kesimine dost elini uzattık. Buna rağmen İsrailliler 100 oda ayırttı. Bu sayı artacak diye bekliyoruz" dedi. Otele yatırdıkları 120 milyon doların 10 yıl içinde geri döneceğini kaydeden Kaya, "Ben 5 yıl içinde ambargonun kalkacağına inanıyorum. Ambargo kalkarsa 5-6 yıl içinde yatırımımız geri döner" değerlendirmesinde bulundu.