kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Claudia Cardinale

Beyazperdenin ağır topları kırmızı halıda boy gösterdi

Sinemanın kalbi, Cannes Film Festivali'nde atmaya devam ediyor. Sharon Stone, Faye Dunaway, Alain Delon, Helen Mirren gibi usta oyuncular akın akın Cannes'a geliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Beyazperdenin ağır topları kırmızı halıda boy gösterdi
Cannes Film Festivali tüm hızıyla sürerken; sinema dünyasının ağır topları önceki gün gösterimi yapılan Chacun Son Cinema' (Herkesin Kendi Sineması) adlı film için biraraya geldi. 35 ünlü yönetmenin üçer dakikalık kısa filmlerinden oluşan 'Chacun Son Cinema'nın galasına gidenler arasında; Hollywood'un seksi sarışını Sharon Stone da vardı ve şıklığı ve güzelliğiyle dikkat çekti. Fransız Sineması'nın idolleri Alain Delon ve Gerard Depardieu, İtalyanlar'ın efsane yıldızı Claudia Cardinale, Oscarlı Helen Mirren da kırmızı halıda boy gösterdi.

STARLARIN RESMİ GEÇİDİ
Roman Polanski'den Nanni Moretti'ye, Coen Kardeşler'den Jane Campion'a kadar sinema dünyasının ünlü yönetmenlerinin de izlediği 'Chacun Son Sinema'; bazı seyircileri ağlatırken bir kısmını da güldürdü. Starların izlemek için adeta kuyruğa girdikleri filme katkıda bulunan yönetmenler arasında; Theo Angelopulos, Jane Campion, Chen Kaige, Michael Cimino, Coen Kardeşler, David Cronenberg, Atom Egoyan, Roman Polanski, Lars Von Trier, Wim Wenders, Wong Kar Wai, Zhang Yimou gibi isimler yer alıyor.

KOLLEKTİF BİR MACERA
Brezilyalı yönetmen Walter Salles, gösterim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; "Bu filmden alacağımız ders çok açık. Sinemanın kollektif bir macera olduğunu bu filmle çok açık bir şekilde görebiliyoruz" diye konuştu. Filme katkıda bulunan Jane Campion ise "Festivalde keşke daha fazla kadın yönetmen olsaydı. Bunun eksikliğini hissediyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları