kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cem Özer’in Nurgül Yeşilçay için seçtiği ayakkabılar arasında Christian Dior’dan Balenciaga’ya, Yves Saint Laurent’den Miu Miu’ya kadar her marka var. Güzel oyuncunun takılarını ise İzmirli Laila Mücevharat firması tasarlamış.

Çok fena gaza geldim orada ezilmeyeceğim

ECE SARUHAN - GÜNAYDIN
Cannes yolcusu Nurgül Yeşilçay, gündelik ve abiye kıyafetlerin yer aldığı dört bavul yapıyor; ilk kez bu kadar yüksek topuklu ayakkabı giymeye hazırlanıyor ama asla 'kokoş' görünmek istemiyor. Brad Pitt'i yakından göreceği içinse çok heyecanlı. Arzu Kaprol'la yaptığı son provada biz de vardık..
16 Mayıs'ta başlayan 60. Uluslararası Cannes Film Festivali tüm ihtişamıyla sürüyor. Yönetmenliğini Fatih Akın'ın yaptığı 'Yaşamın Kıyısında' adlı Türk-Alman ortak yapımı film, festivalde 'Altın Palmiye' için yarışan yapımlar arasında yer alıyor. Filmin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay ise, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü için yarışacak isimler arasında bulunuyor. Yeşilçay'la Cannes'a hareketinden 2 gün önce, Bebek'teki evinde buluştuk. Eşi Cem Özer'den modacısı Arzu Kaprol'e ve makyözü Neriman Eröz'e kadar herkes oradaydı. Makyaj malzemelerinin ve Yeşilçay'ın festivalde giyeceği kıyafetlerin dört bir yana yayıldığı evdeki herkesi, festival heyecanı sarmış durumdaydı...

MİNİK NEJAT BÜYÜLENDİ
Cem Özer gün boyunca eşinin boy boy fotoğraflarını çekti. Günün ilerleyen saatlerinde ünlü çiftin minik oğulları Nejat eve geldi ve annesini festivalin kapanışında giyeceği sarı kıyafetin içinde görünce 'Vaov' diye tepki verdi. Yeşilçay'a "Çocuktan al haberi derler. Demek ki Cannes'da da sizi görenler bu tepkiyi verecekler" dediğimde şunları söyledi: "Nejat'a oyuncak Rus bebekler alıyoruz. Süslü kadınlara alışık o! Her Türk erkeği gibi o da süslü kadınları çok seviyor..."

* Cannes'da Türkiye'yi temsil edecek olmak nasıl bir duygu?
Çok heyecanlıyım. Öyle ki reflü başladı bende. Bir şey yiyemez haldeyim. Uykularım kaçıyor. Dünyanın sinema devleri orada olacak ve birçoğu bizim filmi izleyecek. Bizim filmimizin oraya gidiyor olması çok önemli. Yarışmacısı olarak Cannes Film Festivali'ni izleyebilmek de büyük şans.

* Böyle bir hayaliniz var mıydı peki? Fatih Akın size rol teklif ederken, "Bu filmi Cannes için yapıyorum" demiş mesela...
O kadar uzak bir şey ki, ben hayalini bile kurmuyordum. Fatih söylemişti ama onu ciddiye almamıştım. O daha önce Berlin Film Festivali için de 'Gireceğiz' demiş ve son anda film kabul edilmiş. Bundan sonra o ne derse inanacağım. (Gülüyor)

*
Orhan Pamuk da jüride...
Evet, çok gurur verici. Açılışta onu alkışlarlarken gözlerim doldu.

* Cannes gardırobunuzu oluştururken nelere dikkat ettiniz?
Festivalin açılışını izleyince herkesin ne kadar bakımlı olduğunu gördüm. Gazeteciler bile smokinliydi. Ben hiçbir kıyafetimin görgüsüzce durmasını istemedim. Arap ülkesinden biri gibi durmayan, modern bir Türk kadını profili çizmeye çalıştık. Bunu sağlayabilmek için çalışılabilecek en doğru isim Arzu Kaprol'dü.

FARK TOPUKLARIMDA
* Neden?
Arzu'nun çizgileri bana uyuyor. Başka modacılara bir şey anlatırken korkabiliyorsun. Dekoltede, renkte abartıya kaçabiliyorlar. Oysa Arzu Cannes'ı anlayabilecek biri. Hülya Avşar bazı insanlara 'kokoş' demişti. Bir şeylerin üzerimde kokoş durmasını istemedim. Başka bir modacıyla çalışsam ona kendimi tam anlamıyla bırakamayacaktım. Oysa şimdi saçımı, makyajımı bile Arzu'ya soruyorum.

* Bir tek gala kıyafetiniz Fransız modaevi Jean-Louis Scherrer'den, öyle değil mi?
Evet. Ben zaten Scherrer Modaevi'nin çizgisini beğenirim. Festivale katılma durumu ortaya çıkınca, organizatör Erkan Özerman'a başvurdum. O da telefon edip onlara durumu anlattı. Önce fotoğraflarımı istediler, biz de bir CD gönderdik. Sonra Paris'e gidip, stilist Stephane Rolland'ın benim için seçtiği 4 kıyafetten birini aldım. Beni çok sıcak karşıladılar. Öyle ki bana kitap bile imzaladılar, 'Güzel ve yetenekli Nurgül Yeşilçay'a' diye...

* Sizin normalde şık ama abartıdan uzak bir tarzınız var. Cannes'da tarzınızın dışına çıkacak mısınız?
Sadece ayakkabılarım daha topuklu. Çok fena gaza gelmiş durumdayım! Orada asla ezilmeyeceğim ve Türk oyuncusunu en iyi şekilde sergileyeceğim.

* Kaç bavulla gidiyorsunuz?
2 özel bavul, 2 tane de orada giyeceğim günlük kıyafetlerden oluşan bavul var. Günlük kıyafetlerimi de Arzu hazırladı. Onlar da elbise ağırlıklı. Pantolon kullanmadık. Amacım, 'Ben de Cannes'dayım' demeden gizli kadınsılık sergilemek.

* Bugün saç ve makyajınızı da prova ettiniz...
Festivalin makyaj ve saç sponsoru L'Oreal. Oraya gittiğimizde vakit kaybetmek istemiyoruz. Ben onlara buradaki provalarda çektirdiğim fotoğrafları gösterip, "Bu kıyafetle böyle toplu bir saç, şu tip bir makyaj istiyorum" diyebilmeliyim.

* Bugüne kadar festivale katılan ünlüler arasında giyim tarzını en çok beğendikleriniz kimler? Kimleri yakından görecek olmak sizi heyecanlandırıyor?
Tabii ki Brad Pitt'i ama onu kaptılar. (Gülüyor) Martin Scorsese'i göreceğim için de çok heyecanlıyım. Kıyafet olarak da aklımda en çok kalan Hilary Swank'in 2 sene önce giydiği sırtı tamamen açık mavi kıyafet.

* En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alma şansınız nedir sizce?
Bence filmde de oyuncu dalında da şansımız çok az. Dünyanın en iyi yönetmenleri ve oyuncuları yarışıyor bu sene festivalde. Eğer ödül alırsak, bu normal bir yerden ödül almanın yüz katı önemli bir şey olur bence.
Haberin fotoğrafları