kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Inside

Klasik ve modern çizgilerin buluşma noktası!

Hem sade ve tekdüze modern mekanlardan sıkılan hem de klasik çizgilerden haz etmeyenlerin yeni tercihi 'Yeni Barok' adlı akım... Bu akımla modern mekanlara canlılık katılıyor, klasik çizgiler ise çağa uyduruluyor..
Modern mobilyaların tekdüze sadeliği ve mekanların can sıkıcı yalınlığına bir alternatif olarak son yıllarda öne çıkan birkaç akımdan biri olan 'Yeni Barok' hızla yayılıyor. Bu tarz mobilya, halı, perde, aydınlatma elemanları ya da aksesuvarlar mekanlara neşeli ve canlı bir görünüm katıyor. Bu akım sayesinde modern ve sade mekanların gösterişsizliği farklı bir derinlik kazanıyor. Inside mağazasının sahibi mimar Koray Yavuzer bu akımı şu sözlerle anlatıyor: "Tamamen tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda doğan bir akım. İçinde yüklüce Barok etkilerinin olduğu bu tarz, düz çizgilerle kullanıldığında etkisi daha da artıyor."

İHTİŞAMLI VE ÇOK FARKLI
Klasik mobilyanın yavaş yavaş eski popülaritesini kaybetmeye başladığına dikkat çeken Yavuzer, bunun en önemli göstergesinin de her yıl dekorasyon için düzenlenen sektörel fuarlarda klasik mobilya firmalarının giderek azalması ve yerlerine modern mobilya üreticilerinin gelmesi olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz ay Milano'da düzenlenen 'Salone del Mobile Fuarı'nda 'Yeni Barok'un etkilerini gözlemlendiğini söyleyen Yavuzer izlenimlerini şu sözlerle özetledi: "Bu sene fuarda çatık kaşlı, soluk hatta sıkıcı bulacağımı sandığım klasik mobilyalar beni şaşırttı. Yıllardır belki ön yargılarım yüzünden uzak durduğum klasik mobilyalar, bu sene son derece ihtişamlı, çekici, farklı renk ve dokularda hazırlanmıştı. Güncel malzemeler ve teknolojiler kullanılarak klasik mobilyalara modern yorumlar getirilmişti!"

ETKİLEŞİM KUVVETLİ
Modern ve klasik tarzların son yıllarda girdikleri tıkanıklıktan birbirlerinden etkilenerek kurtulmaya çalıştıklarının ifade eden Yavuzer şöyle konuştu: "Modern, hatlarına klasikliği katıyor. Klasik ise çağın değişen beklentilerine cevap verme gereksinimi duyuyor. Önümüzdeki yıllarda bu iki akım arasındaki yakınlaşma daha da artacak." Yavuzer, bu akımın turuncu parlak lake bir ayna çerçevesi, metal bitişli klasik bir büfe, aslan ayaklı yumuşak bir koltuk ya da ünlü ressamların resimleriyle kaplanan jozefin koltuklar olarak bu sezon çok sık karşımıza çıkacağını söylüyor.
Haberin fotoğrafları