kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk Günü Yürüyüşü New York'ta yapıldı

Yeni Haber
Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) öncülüğünde bu yıl 26. kez düzenlenen geleneksel Türk Günü Yürüyüşü Festivali, New York'ta Türkevi'nin yakınındaki Dag Hammarskjold Parkı'ndageniş bir katılım ve büyük bir coşku içinde yapıldı.

Metin Şentürk'ün konseri ile başlayan festivale, Boston'dan gelen Mavi Dans Grubu, Trakya ve Kafkas yörelerine ait halk oyunları ekipleri, gösterileriyle renk kattı.

Tekirdağ Belediyesi Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin danslarını Eyüp Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi izledi.Gösterilerin ardından sahneye gelen TADF Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Işık, katılımcıları cumartesi günü Philadelphia kentinde ilk kez yapılacak olan Türk yürüyüşüne davet etti.

Festival, Nadide Sultan'ın konseriyle devam etti. Sevilenşarkılarını seslendiren sanatçı, daha sonra eline aldığı Türk Bayrağı ile Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi. Nadide Sultan'a parkı dolduran dinleyiciler de eşlik etti.Festival, New York Atatürk İlkokulu öğrencilerinin sergiledikleri Ege yöresine ait halk oyunlarıyla son buldu.

New York'ta düzenlenen 26. Türk Günü Yürüyüşü'ne ABD'de yaşayan binlerce Türk katıldı.

(AA)