kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kutan: BBP'yle ittifak yapmaya hazırız

CHA
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Büyük Birlik Partisi'yle (BBP) ittifak yapmaya hazır olduklarını söyledi. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'yla birkaç gün önce bir araya geldiklerini kaydeden Kutan, şu an netlik olmadığını ifade etti.

Partisinin gençlik kolları tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katılmak için Afyonkarahisar'a gelen SP lideri Kutan, ittifak çalışmalarıyla ilgili soruları cevapladı. İl başkanlığında bir grup partili tarafından karşılanan Kutan, "İnşallah samimi kanaatim o ki, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Türkiye siyasetindeki toz dumanlı hava ortadan kalkacak." dedi.

Benzer düşüncedeki siyasi partilerin ittifak yapmalarına açık olduklarını kaydeden Kutan, "Bundan birkaç gün evvel sayın Yazıcıoğlu'yla bir araya geldik. Bu meseleleri konuştuk ve kendilerine de söyledik. 'Bakın biz Saadet Partisi olarak seçim çalışmalarını en hızlı şekilde yürütüyoruz. Aday tespitlerini yapıyoruz. Eğer bir ittiffak içerisinde olacaksak bu önümüzdeki hafta oturup bu meseleleri bir neticeye bağlamamız lazım.' dedik. Çünkü 4 Haziran'da aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Arkadaşlarda gördüğümüz izlenim böyle bir ittifaka temayülleri var. Eğer bu önümüzdeki hafta böyle bir mutabakat olursa Saadet Partisi böyle bir ittifaka hazırdır. Şu an için net bir durum ortada yok." diye konuştu.

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla huzur ortamına ihtiyacı olduğunu ifade eden Kutan, bu huzuru zedeleyebilecek beyanlardan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. SP dışındaki bütün partilerin konuşmalarında gerginliği arttıracak ayrışmayı arttıracak bir uslüp kullanıldığını ileri süren Kutan, "Sayın Başbakan, Van'da yaptığı konuşmada parti birleşmelerini 'çürük yumurtalar bir araya gelseler de bir yumurta etmez' diyor. Bunlar siyasi nezakete uymayan, Türkiye'deki gerginliği arttıran gerginlik, kardeşlik havasını bozuyor. Biz DYP ile Anavatan'ın bir araya gelip tek bir çatı altında birleşmelerini saygıyla karşılıyoruz. İyidir veya kötüdür değerlendirmesini de yapmıyoruz." şeklinde konuştu.

Kutan, "İki parti bir araya gelince gerçekten iki iki daha dört mü eder yoksa iki iki daha üç mü eder? Siyasi hayatta durum çok farklı oluyor. Bazen iki iki daha beş ediyor, bazen iki iki daha üç ediyor. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu birleşmenin ne getirip ne götüreceğini o nedenle şu an bir değerlendirme yapma imkanımız yok." dedi.