kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Wagamama'nın kurucusu Alana Yau bir Türk ile evli. Restoranı Türkiye'ye getiren ise Aslan Saranga.

Japonya'nın yaramaz çocuğu Wagamama, Beyoğlu'na indi!

SİNAN ÖZEDİNCİK
Dünyaca ünlü noodle restoranı Wagamama, Kanyon'daki restoranında 7 ayda 100 bin kişiyi ağırlayınca Beyoğlu'nda ikinci şubesini açmaya karar verdi. Hedefi, beş şube ve 15 milyon $ ciro..
Geçen yıl İstanbul Levent'teki Kanyon Alışveriş Merkezi'nde açılan dünyanın en ünlü noodle (Japon makarnası) restoran zinciri Wagamama'nın (Japoncada yaramaz çocuk anlamına geliyor) ikinci şubesi Beyoğlu'nda açılıyor. Domino Pizza Türkiye distribütörü Pizza Restaurantları A.Ş tarafından Türkiye'ye getirilen Wagamama'nın hedefi, üç yılda 5 şube ve 15 milyon dolar ciro. Wagamama, 1992'de İngiltere'de doğup dünyaya yayılan ve dünyanın en iyi noodle restoranı olarak gösterilen bir zincir. 10 ülkede 80 şubesi bulunan restoranın kurucusu, bir Türk ile evli olan Alana Yau adlı bir girişimci. Wagamama, geçen yıl 102 milyon sterline el değiştirerek dünyanın en pahalı restoran zinciri şirketleri arasına girdi. Pizza Restaurantları A.Ş. Genel Müdürü Aslan Saranga, Wagamama'da 7 ayda 100 binin üzerinde İstanbullunun yemek yediğini söylüyor. Hafta içi günde en az 500 kişiye servis verdiklerini anlatan Saranga, bu rakam hafta sonları bin 500 kişiye kadar çıktığını dile getiriyor. Saranga, "Günde yaklaşık 100 kilo noodle yenen restoranda, haftada 140 litre soya sosu, ayda 1.8 ton et ve tavuk ve 1 ton da elma tüketiliyor" diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: "Gebze'de noodle üretim tesisi kuruyoruz. İlk başlarda malzemelerin çoğu ithal ediliyordu. Ama şu anda ürünlerin yüzde 80'i Gebze'deki tesiste üretiliyor. Gebze'deki tesis, yaptığı noodle'larla Wagamama'nın merkezini bile şaşırttı. Yakında bu tesisten yurtdışındaki diğer Wagamama'lara noodle ihraç edeceğiz."

ÖĞRENCİYE KAMPANYA
Wagamama'nın İstanbul'da kısa sürede büyük ilgi görmesi üzerine hemen ikinci şube açma düşüncesine girdiklerini belirten Aslan Saranga, Beyoğlu'nda karar kıldıklarını dile getiriyor. "Beyoğlu'nun müşteri profilini göz önüne alarak buradaki fiyatlarımızı daha düşük tutacağız. İstiklal Caddesi üzerinde açacağımız restoranda öğrencilere özel bir kampanyamız olacak. Wagamama'da yemek yiyen öğrencilere ikincisini bedava vereceğiz" diyen Saranga, her yeni şube açmalarıyla birlikte fiyatlarının biraz daha düşeceğini sözlerine ekliyor.
Haberin fotoğrafları