kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baykal, Sezer'i DSP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Çürük yumurta yanıtı: Ruh hali böyle, Allah şifa versin

ANKARA
'Merkez sağ ve merkez sol'daki gelişmelerle ilgili olarak, "40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez" diyen Başbakan'a ortak yanıt geldi: Ruh halini yansıtıyor; bu Başbakan Türkiye'ye yakışmıyor.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Çürük yumurta yanıtı: Ruh hali böyle, Allah şifa versin
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i DSP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İki lider, gazetecilerin sorularını yanıtlarken; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Van'da söylediği "Çürük yumurtalar var" sözlerine de yanıt verdiler: Baykal, "Ruh hali bu, Allah kurtarsın" derken; Sezer, "Türkiye'ye yakışmıyor" diye konuştu. Baykal ve Sezer yarım saat süren ziyaretten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, "DSP'lilerin partilerinden istifa etmeden, CHP listelerinden aday olmalarının yasal olmadığı" iddialarıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Bir parti seçime girmeme kararını almışsa, o partinin yöneticileri bir vatandaş olarak var olan partilerden birini destekleyebilir. Bence bunun suç oluşturacak bir tarafı yoktur."

SEZER KARARLI
DSP Genel Başkanı Sezer de, "Milletvekili adayı olmama konusunda kararlı mısınız" sorusuna "Kararımı açıklamıştım, bu kararımdan dönmeyi düşünmüyorum. Rahşan Hanım 'hakkımı helal etmem' dedi. Ben Rahşan Ecevit ile konuşurum. Büyükler affedici olur. Benim aday olmama kararım sürüyor" yanıtını verdi. Baykal da bunun üzerine araya girerek, "Bu çabamı daha önce sergiledim ama başaramadım. Benim bu konudaki anlayışım Rahşan Ecevit tarafından da ifade edildi. Ben Sayın Sezer'in bu konudaki kararlılığına saygı göstermek zorunda olduğumu fark ediyorum. Herhalde, Sezer, Rahşan Ecevit'i de aynı noktaya getirmeyi başaracaktır. Çok kararlı" dedi. Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın "Dışarıdan her türlü desteği vereceğini" açıkladığının hatırlatılması üzerine de "Her türlü desteği için kendisine teşekkür ederiz" demekle yetindi. Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Van'daki konuşmasının hatırlatılması üzerine ise, şunları söyledi: "Bu yorum bizim birlikteliğimizi değil, Başbakanın içinde bulunduğu ruh halini tanımlıyor. O nedenle bunun üzerinde konuşmak istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını, kontrolünü bu kadar kaybetmiş bir manzarada görmek hüzün verici. Allah şifa versin."

SEZER: TÜRKİYE HAK ETMİYOR
Zeki Sezer ise Başbakan Erdoğan'ın son dönemde Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların altından kalkamadığını gösteren bir davranışlar silsilesi içinde olduğunu öne sürdü. Sezer, "Gerçekten, Türkiye böyle bir yönetimi, böyle bir Başbakanı hak etmiyor. Sayın Başbakanı biraz daha dikkatli olması için uyarmak ne kadar yeterli olur, bilmiyorum. Ama eğer bizim uyarılarımıza kulak asmayacaksa, sanırım millet gereken uyarıyı 22 Temmuz'da kendisine yapacaktır" dedi. Öte yandan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SHP'nin de CHP-DSP birlikteliğinin içinde olması gerektiğini kaydederek, "SHP'nin yer almadığı birliktelik, solda birlik değildir" dedi.