kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Çiller, Ağar'a arka sırayı gösterdi!

Kim ne derse desin, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu
derin siyaseti öğrendi!
Kolay değil! Mumcu, merkezde birleşme formülünü ortaya atan eski genel başkanı Mesut Yılmaz'ı bile kibarca reddetmiş bir lider... Medya, Mesut Yılmaz'ın Rize'den bağımsız aday olacağını yazdı!
Hayırlı olsun...
Gelin görün ki, sırada DYP'nin eski genel başkanı Tansu Çiller'in politikaya dönüp dönmeyeceği tartışması var. Ortaya her gün yeni bir senaryo atılıyor.
Oysa merkezde birleşme konusunda kendisinden görüşme talep eden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a randevu vermeyen, hiçbir şekilde görüşmeyen ve her fırsatta, "Halk bizi cezalandırdı. bunu görmezden gelemeyiz" diyen bir eski lider var.
Çiller, tavrını değiştirebilir mi? Çiller, hiç kimsenin telefonuna çıkmıyor. İstediği zaman eski teşkilat arkadaşlarını kendisi arıyor. O yüzden şu sıra Çiller'e hiç kimse ulaşamıyor.
Diyorlar ki, Çiller çok kırgın! Bu tavrı DYP teşkilatını çok üzüyor. Bir dönem Çiller'e çok yakın olan bir isim anlatıyor:
"Kendisi politikaya girmeyecek. 2002 seçimlerinde liste hazırlarken teşkilata dört kişiyi duymak ve görmek istemiyorum diye talimat vermişti. İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez ve o dönem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olan Fuat Miras'ı defterden sileli yıllar oldu."
Ne diyelim!..
Gün oldu, devran döndü. Merkezde birleşme formülü tuttu. Demokrat Parti doğuyor.
Öyle ya, Çiller'in kızgınlığı da geçmiş olabilir! Ancak size bir anekdot aktaralım, istediğiniz gibi yorumlayın.
İki hafta önce kaybettiğimiz eski Dışişleri Bakanı Haluk Bayülken'in cenazesi için Çiller, bir gün öncesinden THY ile saat 15.00'te Ankara'ya uçuyor.
İstanbul'da olan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da o gün Ankara'ya gidiyor. Ertesi gün cenazeye katılacak. Ama uçağı saat 17.00'de kalkıyor.
Her ne hikmetse o gün Ağar uçak biletini 15.00'e çevirtmiş!..
Çiller, VIP'de birinci sırada ortaya oturmuş, sağını ve solunu boş bırakmış. Derken arkasından uçağa Ağar binmiş. Ağar, selam verip, Tansu Çiller'in yanına oturmak istemiş. Çiller, hafif bir tebessümün arkasından eliyle işaret edip, "Arkaya" demiş.
Ağar sessizce geçip gitmiş!!!
İşte tablo bu.