kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
DİYAFRAMDAN KONUŞABİLİYOR Gülden Deliktaş Ege Üniversitesi’nde diyaframdan ses çıkarma teknikleri eğitimi aldığını ve bu sayede konuşabildiğini söyledi.

Guatr ameliyatında ses telleri kesildi

Etem GEYLAN / AA
Gülden Deliktaş adlı genç kız, guatr ameliyatı için yattığı ameliyat masasında ses tellerini kaybedince operasyonu gerçekleştiren doktora 101 bin YTL'lik tazminat davası açtı..
İzmir'de özel bir hastanede olduğu guatr ameliyatı sırasında ses telleri kesilen Gülden Deliktaş, operasyonu gerçekleştiren doktora 101 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Deliktaş, operasyonun geri dönüşünün ve mevcut durumunda iyileşme olmasının mümkün olmadığının doktorlar tarafından kendisine anlatıldığını belirterek, operasyonu gerçekleştiren doktor aleyhinde bin YTL'si maddi, 100 bin YTL'si manevi olmak üzere toplam 101 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Deliktaş, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde bir otel işletirken boğazında hissettiği rahatsızlık nedeniyle doktora gittiğini, doktorun da kendisini Opr. Dr. Bülent T.'ye yönlendirdiğini kaydetti. İzmir'de özel bir hastanede Opr. Dr. Bülent T. tarafından 2004 yılının Kasım ayında guatr ameliyatı olduğunu belirten Deliktaş, operasyon öncesinde kendisine ameliyatın riskleri hakkında herhangi bir bilgi verilmediğini savundu. Deliktaş, şunları kaydetti: "Ameliyat oldum, 1 gün sonra hastaneden taburcu edildim. Sesimi kaybetmiştim. Beni uzun süre oyaladı. Düzeleceğimi söyledi. Ancak sesim geri gelmedi. Başka bir doktora gittim. Ameliyat sırasında ses tellerimin sinirleri kesilmiş. Artık sesimin geri gelmeyeceğini söylediler."

NİŞANLISI DA TERK ETTİ
Deliktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce Selçuk'ta tiyatro kursuna gitmiştim. Ses açma teknikleri konusunda bilgim vardı. Ege Üniversitesi'ndeki klinikte 2-3 ay eğitim aldım. Zor da olsa derdimi anlatabiliyorum. Şarkı söylemek, tiyatro kursuna gitmek bir yana, ne telefonla konuşabiliyorum ne de sinirlenince bağırabiliyorum." Rahatsızlığı nedeniyle nişanlısının kendisini terk ettiğini, etkili iletişim kuramadığı için işinden de ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Deliktaş, avukatı aracılığıyla İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın kendi lehine sonuçlanmasını umut ettiğini söyledi. Duruşmaya katılan Opr. Dr. Bülent T., Gülden Deliktaş'ı gizli guatr teşhisiyle ameliyat etmeden önce kendisine operasyonun risklerinin anlatıldığını belirtti.