kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Fırında tahinli hindi
Yarım çay bardağı yağ ile teflon tavada etleri 5 dakika soteleyin. Kalan yağda soğan ve sarmısağı kavurun. İçine tahin, limon, karabiber, kırmızıbiber katıp, karıştırın. Sotelenen eti, fırın servis kabına 4 küme olarak yerleştirin, üzerine tahinli harçtan 2'şer çorba kaşığı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, pilav ya da makarna ile servis yapabilirsiniz.

4 kişilik
* 1 paket kuşbaşı hindi göğüs
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kuru soğan (halka doğranmış)
* 3-4 diş sarmısak (iri kıyılmış)
* 1 adet limon
* 1 su bardağı tahin
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber