kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

TRT çekim ekibi protesto edildi

* Mitingin sonunda Deniz Baykal, Gündoğdu Meydanı'ndan küçük bir tekneyle ayrıldı. Baykal'ın teknesine binmek isteyen bir vatandaş, yaşanan izdiham nedeniyle denize düştü.

* Katılımcılar taşıdıkları dövizlerde en çok Başbakan Erdoğan'ın 'Gavur İzmir' sözüne "Gavur İzmir, sahte Müslümana haddini bildirecek" gibi dövizlerle karşılık verdiler.

* Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı askeri gemi, Kordon'daki Türk Bayrağı taşıyan kalabalığı düdük çalarak selamladı. Mürettebatın, sahildeki kalabalığı güvertede yerlerini alarak selamlaması büyük alkış aldı.

* "Anne seni çok seviyorum, ama ülkemi de çok seviyorum, anneler gününde yanında olamıyorum ama cumhuriyetimize sahip çıkıyorum'' şeklindeki pankart dikkati çekti.

* TRT kameraman ve muhabirleri protesto edildi.

* Ellerinde "Edison pişman'' yazılı pankartlar taşıyan grup, hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı.

* "Cumhuriyet bekçileri olarak bugün buradayız. Destek vermek için sonuna kadar burada kalacağız" diyen 6 yaşındaki engelli ikiz kardeşler, görenleri duygulandırdı.

* Mitinge İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da katıldı.

* Katılımcılar sık sık, "Hepimiz Kemaliz, hepimiz Türküz", "Artık birleşin yarın çok geç olacak", "Kemalist Uyanış Engellenemez", "Susma Sustukça Vatan Elden Gidiyor", "Gavur İzmir sahte Müslüman" şeklinde sloganlar attı.

* Katılımcılar, Başbakanlık Denizcilik Müşteşarlığı İzmir Liman Başkanlığı binası önünde Türk Bayrağı asılmadığı için ıslık ve alkışlı protesto yaptı.
Haberin fotoğrafları