kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Bazı adayların pes dedirten gizli taktiği

Geçenlerde, Başbakan'ın kurmaylarından biri çok ilginç bir laf etti: "Sanmayın siz bu milletvekili aday adaylarının hepsinin gerçekten milletvekili olmak istediğini. Hepsi değil ama bazıları bunu geleceğe yönelik çok iyi bir taktik olarak kullanıyor." Sonra sözlerini biraz daha açtı:
"Bunların devletten istifa edip gelen bazıları, milletvekilliğinden ziyade parti iktidara gelince, bunu karşılığını alacağı bir diyet olarak görür. Sonra da, 'Ben aday olmuştum. Paramı da vermiştim. Seçilemedim. Acaba beni, şuraya müsteşar, müsteşar, yardımcısı veya genel müdür olarak atar mısınız, yönetim kurulu üyeliği de olur' derler. Daha biri geçenlerde bize geldi ve 'Ben 2002'de aday adayı idim, Beni şuraya atar mısınız?' diye ricada bulundu."
Yani, vekillikten ziyade memuriyette geleceğe terfi yatırımı. Özel sektörden olan kimileri de, adaylığını seçilmese de işlerinin hayrına kullanıyormuş. Tabii, diğer açıyı da unutmamak lazım. Parti, seçilemeyen adaylarını bazen kendi de ödüllendiriyor. Ana kriter, "aday olmuş mu, olmamış mı"... Liyakat kriteri var mı?.. Orası bir muamma.