kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ortadoğu Irak Fuarı Antep'e akacak

Mehmet BONCUK / MERKEZ
Uluslararası Irak Fuarı'na ikinci kez ev sahipliği yapacak olan Gaziantep'te hazırlıklar hızla devam ediyor. Gazianteplilerin yeni hedefi, kentin Ortadoğu'ya açılan ticaret koridoru olması..
Geçen yıl ilk kez Irak dışında bir ülkede yapılan "Uluslararası Irak Fuarı"na başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Gaziantepliler, bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan fuarda gelişecek ilişkilerle, kenti Ortadoğu'da bir sanayi ve ticaret üssü haline getirmek istiyor. Gaziantepliler, fuarın, Türkiye'nin Irak'ın yeniden yapılandırılmasında söz sahibi olmasına da ciddi katkı yapacağı inancında. Gaziantep'in son yıllarda yakaladığı çıkışla sadece Güneydoğu bölgesinde değil, komşu ülkeler arasında da önemli bir yer edindiğini söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, fuarın sadece Gaziantep için değil, Türkiye'nin Ortadoğu'daki ticari ilişkilerinin gelişmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

İŞBİRLİĞİ KORİDORU AÇACAK
Geçen yılki fuardan sonra Gaziantepli sanayicilerin komşu ülkelerle var olan ticari bağlantılarının daha da artırdığına dikkat çeken Koçer, "Artık hedef büyüttük. Amacımız Gaziantep'i Ortadoğu'nun yeni cazibe merkezi haline getirerek Türkiye'nin bölgedeki önemini daha da artırmak" diye konuştu. Fuarın, Türkiye'nin Irak'ın yeniden yapılandırılmasında daha çok söz sahibi olması için de önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Koçer, "Bu alanda büyük bir açık var, biz doldurmazsak Suriye ve Ürdün gibi ülkeler sırada bekliyor. Amacımız Irak'a işbirliği koridoru açmak. Çünkü Gaziantep Irak'a en yakın ve en büyük sanayi kenti" dedi. Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı süren yeni fuar merkezinin 15 bin metrekare kapalı alanına ilaveten kurulacak 4 dev çadırla kapalı alanı 40 bin metrekareye çıkarılacak.
Haberin fotoğrafları